Obvestila

IŠČEMO ZELENE AMBASADORJE PROJEKTA ZELENA KOHEZIJA ZA MLADE

Objavil PiNA 11 novembra, 2022

PiNA, Regionalni RTV center Koper (TV Koper) in Za in proti, zavod za kulturo dialoga, v sklopu projekta Zelena kohezija za mlade odpiramo poziv za izbor mladih zelenih ambasadorjev projekta, katerih zgodbe in navdihujoče delo želimo predstaviti v reportažah in kampanji Zelena sled. 

Z izborom želimo predstaviti pozitivno plat sledi, ki jih pušča evropska kohezijska politika in z njo tudi številni navdihujoči mladi. V promocijske aktivnosti želimo vključiti mlade do 30. leta starosti in predstaviti vaše dobre zgodbe, delo, poglede in ideje za prihodnost ter vaš doprinos k zelenemu, hkrati pa širši javnosti pokazati, da lahko vsak posameznik prispeva k pozitivni spremembi. 

Izmed vseh prispelih prijav bomo izbrali 5 posameznikov, s katerimi bomo posneli televizijski oglas, opravili intervju in njihovo delo predstavili na družbenih omrežjih. 

 

KAJ JE ZELENA KOHEZIJA?

Zelena kohezija je projekt, ki si prizadeva najširši javnosti skozi informativne vsebine in na poljuden način približati dobre prakse Evropske kohezijske politike za zaščito okolja in zeleno rast.

V sklopu enoletnega projekta bomo pripravili številne oddaje in prispevke, v katerih bomo gostili mlade in navdihujoče posameznike in skupine, ki so s pomočjo kohezijskih sredstev izboljšali kakovost okolja in prispevali k pozitivnim spremembam. Več informacij o projektu je na voljo tukaj: KLIK. 

 

ZAKAJ POSTATI ZELENI AMBASADOR?

Z ambasadorstvom prejmete številne koristi, kot je oz. so:

  • predstavitev vašega dela s pomočjo televizijskega oglasa in reportaže v medijih, ki dosegajo preko 100.000 gledalcev na dnevni ravni,
  • oglasi na družbenih omrežjih, s ciljem doseči najmanj 110.000 ljudi,
  • predstavitev vašega poslanstva in dela v članku za portal MMC, ki je eden najbolj branih portalov v Sloveniji, 
  • doseganje novih ciljnih skupin in širše javnosti.

 

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

K prijavi vabimo mlade do 30. leta starosti, ki s svojim delom prispevate k razvoju trajnostnega kmetijstva, zelene mobilnosti, ohranitvi biodiverzitete in habitatov, zaščiti naravne dediščine, razvoju krožnega gospodarstva, boju proti klimatskim spremembam (vključno z odpravo posledic klimatskih sprememb), razvoju trajnostnega turizma, odgovornemu ravnanju z odpadki … ter s pomočjo kohezijskih sredstev izboljšujete okolje, v katerem živimo. 

Omejitev za to, kdo se lahko prijavi ni – lahko se prijavite tako mladi raziskovalci, dijaki, študentje, kmetje, naravovarstveniki, taborniki in vsi drugi, ki delujete v okviru evropske kohezijske politike in prispevate k zgoraj omenjenim področjem.

Izbrani bodo najbolj zanimivi predstavniki in predstavnice. 

 

PRIJAVA

Prijave zbiramo do vključno 16. decembra 2022, NA TEJ POVEZAVI. Upoštevane bodo samo popolne prijave.