O NAS

PiNA je povezava.
Posameznikov in potreb po soustvarjanju. Ekipe in projektnega jezika za spoj političnega, strokovnega in družbenega. Družbe in izzivov, ki nam jih stoletje prinaša.

Društvo PiNA, ustanovljeno leta 1998, že več kot dvajset let spodbuja družbeno odgovorne prakse in krepi kulturo dialoga. Od ustanovitve naprej PiNA odpira prostor za srečevanje, informiranje, izmenjavo, povezovanje in sodelovanje na področju družbenih izzivov. Sprva kot prva spletna kavarna v Sloveniji leta 1998, do leta 2016 pa kot multimedijski in mladinski center, članica mreže točk Europe Direct Slovenije, kot Stičišče nevladnih organizacij obalno-kraške regije, od leta 2022 pa kot kontaktna točka programa Državljani, enakost, pravice in vrednote (CERV) ter organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju kulture, mladine in mednarodnega razvojnega sodelovanja.

ZGODOVINA

POSLANSTVO

REFERENCE

Akcija množičnega snovanja prihodnosti slovenske obale Narišimo obalo, analiza stanovanjske problematike v obalnih občinah, priprava strokovnega priročnika Naproti urbanemu kmetijstvu kot družbeni inovaciji: smernice za razvoj in implementacijo akcijskega načrta, posvet Vključevanje in aktivna participacija manjšinskih in migrantskih skupnosti v Sloveniji in nacionalna konferenca Politična participacija in mladi so le nekateri javni in vidni prispevki PiNE k uresničevanju njenega poslanstva.

Ti nastajajo s podporo programov, kot so evropsko teritorialno sodelovanje, Erasmus+, Evropa za državljane, Evropski socialni sklad ter Norveški finančni mehanizem in se razvijajo, nekateri pa tudi predstavljajo v 240 m2 velikih prostorih PiNE v središču Kopra, ki vključujejo pisarne, prireditveni prostor, sejno sobo, sestankovalnico, kuhinjo in knjižnico.

Prostore zapolnjuje ekipa 14 stalno zaposlenih strokovnih sodelavcev, 30 zunanjih sodelavcev in vsi posamezniki, podporniki, aktivisti, obiskovalci in uporabniki, ki prostor in PiNO soustvarjajo.

Spoznajte našo ekipo

Borut Jerman

Predsednik

borut.jerman@pina.si

Urška Vezovnik

Izvršna vodja

urska.vezovnik@pina.si

MajaŠvara_01_Photo_Ales_Rosa

Maja Švara

Vodja administracije

maja.svara@pina.si

Darja Oražem

Vodja komuniciranja

darja.orazem@pina.si
pr@pina.si

Mirna Buić

Vodja projektov

mirna.buic@pina.si

Nena Bibica

Vodja projektov

nena.bibica@pina.si

Maja Drobne

Vodja projektov

maja.drobne@pina.si

Jasna Ratoša

Jasna Ratoša

Vodja projektov

jasna.ratosa@pina.si

Kristjan Nemac

Vodja projektov

kristjan.nemac@pina.si

Katja Mijajlović

Vodja projektov in grafična oblikovalka

katja.mijajlovic@pina.si

Lara Bandi

Lara Bandi

Projektna sodelavka

lara.bandi@pina.si

Ana Markezič

Ana Markežič

Projektna sodelavka

ana.markezic@pina.si

Arnela Abdić

Projektna sodelavka

arnela.abdic@pina.si

Boštjan Lužnik

Sodelavec v administraciji

bostjan.luznik@pina.si

Valentina Novak

Projektna sodelavka

valentina.novak@pina.si