Dogodki

SPREMENI TOK: V NARAVNEM REZERVATU ŠKOCJANSKI ZATOK IZVEDLI VEČERNI FILM Z RAZPRAVO

Objavil PiNA 12 novembra, 2022

Prišli smo do zaključnega dogodka projekta Spremeni tok, ki smo ga izvedli 10. novembra 2022. 

Obiskovalci so si v čudovitem naravnem rezervatu Škocjanski zatok ogledali celovečerni dokumentarni film Ena za reko: Zgodba Save.

Sledila je razprava na okoljevarstvenem področju, kjer smo se pogovarjali o tem, kaj lahko vsak posameznik (še posebej mladi) naredi za bolj čisto okolje, kako lahko mladinske organizacije spodbujajo mlade, da se pridružujejo okoljevarstvenim projektom in akcijam ter kako se sploh lotiti spreminjanja naših navad.

Z nami so bili:

Rok Rozman, biolog, kajakaš in ustanovitelj zavoda Leeway Collective ter gibanja Balkan River Defence
Nik Lisjak, študent psihologije na Univerzi na Primorskem, dolgoletni tabornik kluba tabornikov Kost Koper, okoljski aktivist v gibanju Mladi za podnebno pravičnost in soustanovitelj stičišča za spodbujanje in podporo zelenih iniciativ otrok in mladih – Zelenci
dr. Miha Vivoda, vodja društva Naredi nekaj za naravo
Danica Sretenović, arhitektka in ko-kustosinja mednarodnega projekta Palača divjine, ki odpira nove perspektive videnja in vrednotenja neukročene urbane narave na primeru ozelenjene gradbene jame Krater v Ljubljani.
Pogovor je povezovala sodelavka PiNE, Kaja Cunk.

Po pogovoru smo si izmenjali še mnenja ob manjšem prigrizku in si ogledali razstavo produktov mladih, ustvarjenih na delavnicah v sklopu projekta.

Hvala vsem, ki ste bili del zgodbe pri ozaveščanju o podnebnih spremembah ter trajnostnem razvoju.

Projekt Spremeni tok je podprt s strani projekta »Climate of change«, ki ga sofinancira Evropska komisija in Ministrstvo za zunanje zadeve, izvaja pa Sloga.