Izobraževanje

IŠČEMO OSEBI, KI BOSTA OBISKALI USPOSABLJANJE NA FINSKEM IN Z NAMI RAZVIJALI IDEATONE ZA MLADE

Objavil PiNA 14 septembra, 2023

Želiš pridobiti nove veščine, znanja in izkušnje na področju organizacije dogodkov? Imamo priložnost zate!

V okviru projekta DODAJ iščemo dve strastni mladinski delavki ali mladinska delavca, ki sta pripravljena_i sprejeti izziv in spreminjati svet okoli sebe. Ponujamo priložnost, da se z nami udeležiš brezplačnega usposabljanja na Finskem, se seznaniš s pomenom aktivne participacije mladih in naučiš, kako izvesti IDEATON, inovativno metodo za spodbujanje aktivnega državljanstva med mladimi.

 

Najprej delimo nekaj informacij o projektu DODAJ.

Sodelovanje mladih pri odločanju je ključno za demokracijo, a žal s(m)o mladi v slednje procese pogosto premalo vključeni. To lahko vodi v zanemarjanje vprašanj, ki so za nas pomembna. Projekt DODAJ si prizadeva za zmanjšanje neenakosti in išče osebe, ki bodo del spremembe. Del projekta je tudi metoda IDEATON.

 

Kaj sploh je metoda IDEATHON?

Naš projekt ima enostavno, a pomembno poslanstvo: omogočiti mladim, da se aktivno vključijo v lokalno demokracijo. Z metodologijo IDEATON jim želimo odpreti vrata, da svoje ideje delijo s tistimi, ki o njihovi prihodnosti lahko odločajo. Ne le, da bodo njihove potrebe s tem bolj slišane, spodbudili bomo tudi njihovo učenje o lokalni politiki.

Gre torej za orodje, ki omogoča mladim, da prispevajo k oblikovanju javnih politik in se prepričajo, da njihov glas šteje. Sodelovanje v IDEATONIH omogoča mladim, da neposredno komunicirajo z oblastmi, kar povečuje verjetnost, da bodo njihove ideje upoštevane v političnih odločitvah.

Več o metodi IDEATON lahko prebereš TUKAJ.

 

Usposabljanje na Finskem 

Datum: 5.–11. november 2023

Lokacija: Aleksinkulma, Aleksanterinkatu 9, 90100 Oulu, Finland

NAMESTITEV, PREHRANA IN PREVOZ

Kriti bodo stroški namestitve, prevoza in prehrane.

 

Kaj se pričakuje od tebe? / Kakšen profil osebe iščemo?

Da imaš željo po novem znanju, si angažiran_a, komunikativen_na in dobro deluješ v timu. Željeno je, da imaš dobre organizacijske sposobnosti in ti je mar za razvoj lokalnega okolja.

Pomembno je, da imaš izkušnje z delom z mladimi, da ti je v veselje voditi delavnice in sodelovati z občino.

Več informacij najdeš v infopacku.

Oglej si ga TUKAJ.

 

Povezovanje z odločevalci za boljši jutri.

Na usposabljanju na Finskem boš spoznal_a, kako sodelovati s predstavniki občine, voditi neformalne delavnice, motivirati mlade, vključevati osebe z manj priložnostmi. Največji poudarek bo na spoznavanju metode IDEATON. Na usposabljanju boš spoznal_a vse korake za uspešno organizacijo IDEATONA in oblikoval_a akcijski načrt za morebitno izvedbo v lokalnem okolju. V naslednjem letu boš namreč imel_a priložnost, da v sodelovanju z nami in lokalno oblastjo organiziraš IDEATON, ki bo mladim omogočil vplivati na lokalno okolje.

Organizirani IDEATONI bodo zagotovili, da se mladim prisluhne, njihove potrebe pa upoštevajo v političnih odločitvah. Ne samo to, s povezovanjem z odločevalci se boš tudi sam_a počutil_a bolj angažiran_o in opolnomočen_o, kar bo pripomoglo tudi k tvoji večji vključenosti v državljansko življenje.

Če želiš biti del te zgodbe, s svojimi idejami narediti razliko in pridobiti nova znanja za organizacijo večjih dogodkov, ne čakaj s prijavo.

 

Prijave zbiramo do

20. septembra 2023, TUKAJ.

Tukaj je tvoja priložnost, da sodeluješ pri projektu, ki spreminja način, kako mladi prispevajo k lokalni demokraciji in sodelujejo v participativnih procesih.

Če imaš kakršnokoli vprašanje, se lahko obrneš na info@pina.si.

 

Projekt je podprt s strani programa Erasmus+ KA220-YOU – Sodelovalna partnerstva na področju mladine.