Izobraževanje

IŠČEMO OSEBE, KI SE BODO ODPRAVILE V BRUSELJ IN SPOZNALE KONCEPT PARTICIPATIVNE ZNANOSTI TER KAKO MLADE NAVDUŠITI ZA ZNANOST IN NARAVOSLOVNE POKLICE

Objavil PiNA 12 oktobra, 2023

Se želite z nami potopiti v raziskovanje participativne znanosti, odkrivati eksperimentalne laboratorije in razumeti, kako lahko njihove elemente vpeljete v svoje mladinske centre?

Potem je ta trening pravi za vas. V sklopu projekta Dive IN, z nami vabimo 4 mladinske delavke ali delavce, ki so pripravljene_i sprejeti izziv in v svoj mladinski center ali organizacijo pripeljati več naravoslovne znanosti in zanimanja za znanost na splošno.

 

O projektu:

Projekt stremi k vključevanju participativne znanosti v področje mladinskega dela. Zavzema se za dvig aktivne soudeležbe mladih pri naslavljanju družbenih izzivov ter opolnomočenje mladinskega sektorja za aktivno vključevanje mladih v javne zadeve. Projekt bo usposobil trenerje v mladinskem sektorju na področju participativne znanosti, opolnomočil mladinski sektor in mu dal orodja za nadaljnji razvoj ter multipliciranje metodologije participativne znanosti znotraj sektorja in širše.

 

Izobraževanje v Bruslju:

Vabimo vas na izobraževanje, ki se bo odvilo v Bruslju, med 13. in 17. novembrom 2023.

Obiskali bomo organizacije, ki se s participativno znanostjo ukvarjajo v praksi z mladimi, hkrati pa vam bomo predstavili na kakšen način vpeljati elemente znanosti v mladinske centre.

Izobraževanje je namenjeno mladinskim delavcem, vodjem organizacij in trenerjem v mladinskem delu. Spoznali pa boste tudi rezultate našega projekta – priročnik in izobraževalne video vsebine.

Stroški prevoza, prehrane in nastanitve so kriti s strani programa Erasmus+.

Več informacij najdeš v infopacku.

Oglej si ga TUKAJ.

 

Kaj se pričakuje od tebe? / Kakšen profil osebe iščemo?

Da imaš željo po novem znanju, si angažiran_a, komunikativen_na in dobro deluješ v timu. Zaželeno je, da imaš dobre organizacijske sposobnosti in ti je mar za razvoj organizacije, v kateri deluješ, ter da te vsaj malo zanima naravoslovna znanost in želiš to prenesti v svoje lokalno okolje.

Pomembno je, da imaš izkušnje z delom z mladimi, da ti je v veselje voditi delavnice in sodelovati z lokalno skupnostjo.

 

Povezovanje z lokalnimi organizacijami in znanostjo:

Na izobraževanju v Bruslju boš spoznal_a kako potekajo projekti, ki mlade spodbujajo k popularizaciji znanosti, kako se naredi vesoljska raketa, kako pridobiti barvo iz zelja, kako s pomočjo Arduina prižgati žarnico, voditi neformalne delavnice, motivirati mlade in z njimi eksperimentirati. Največji poudarek bo na spoznavanju različnih metod in prostorov, ki to že počnejo. V sklopu izobraževanja bodo tudi obiski lokalnih organizacij, kjer boš spoznal_a, kaj smo naredili v okviru projekta, ter oblikoval_a akcijski načrt za morebitno izvedbo v lokalnem okolju.

Če želiš biti del te zgodbe, s svojimi eksperimenti narediti razliko in pridobiti nova znanja za organizacijo, ne čakaj s prijavo.

 

Prijave zbiramo do

23. oktobra 2023, TUKAJ.

Če imaš kakršnokoli vprašanje, se lahko obrneš na vodjo projekta Majo Drobne: maja.drobne@pina.si.

 

Projekt je podprt s strani programa Erasmus+ KA220-YOU – Sodelovalna partnerstva na področju mladine.