Obvestila

IŠČEMO DOBRE PRAKSE, KI JIH BOMO PREDSTAVILI V OGLAŠEVALSKI KAMPANJI “NAŠA SLED”

Objavil PiNA 13 oktobra, 2023

Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Regionalni RTV center Koper in Za in proti, zavod za kulturo dialoga, v sklopu projekta Kohezija za vse, odpiramo poziv za izbor dobrih praks projektov, ki jih bomo predstavili v okviru  kampanje Naša sled. S kampanjo  predstavljamo sledi, ki jih pušča evropska kohezijska politika in z njo številni navdihujoči projekti in dobre prakse.  

V kampanji se osredotočamo na prioritetno področje bolj socialna in vključujoča Evropa za izvajanje evropskega stebra socialnih pravic, in sicer, na projekte in dobre prakse, ki zagotavljajo podporo k ustvarjanju kakovostnih zaposlitev, izobraževanje, razvoj spretnosti in znanj, socialno vključenost, enak dostop do zdravstvenega varstva ter krepitev vloge kulture, kulturne dediščine in trajnostnega turizma.

Izmed vseh prispelih prijav bomo izbrali 5 dobrih praks oziroma projektov, s katerimi bomo seznanili in navdihnili širšo javnost. Predstavili jih bomo skozi privlačne televizijske oglase in predstavitvene članke. 

 

ZAKAJ POSTATI DEL KAMPANJE “NAŠA SLED”?

S sodelovanjem v kampanji “Naša sled” boste predstavili pozitivne sledi in učinke vašega projekta: 

  • v televizijskem oglasu, ki bo predvajanna TV Koper,
  • v radijskem oglasu, ki  bo predvajan na programu Radia Koper,
  • v oglasu na družbenih omrežjih, 
  • v članku na portalu MMC, ki je eden najbolj branih spletnih portalov v Sloveniji.

Poskrbeli bomo, da vaša dobra zgodba doseže nove ciljne skupine in širšo javnost. Tako bodo pozitivni učinki vašega projekta še bolj odmevni.

Primere televizijskih oglasov preteklih kampanj ambasadorjev v predhodnih projektih Zelena kohezija in Zelena kohezija za mlade,  si lahko ogledate na tej povezavi. Prav tako si lahko preberete nekaj predstavitvenih člankov pretekle kampanje.

 

KDO SE LAHKO PRIJAVI?

VSE organizacije, zavodi, institucije, šole, podjetja ter druge pravnoorganizacijske oblike:

  • ki imate sedež v kohezijski regiji Zahodna Slovenija 
  • in izvajate oziroma ste v bližnji preteklosti izvajali projekt_e, (so)financirane s sredstvi Evropske kohezijske politike (ESRR, ESS, Interreg ipd.),
  • s pomočjo katerih ste soustvarjali bolj socialno in vključujočo Evropo,
  • in prispevali k ustvarjanju kakovostnih zaposlitev, izobraževanju, razvoju spretnosti in znanj, socialni vključenosti in socialnih inovacijah, enakem dostopu do zdravstvenega varstva ter krepitvi vloge kulturne dediščine in trajnostnega turizma.

 

KAJ OD VAS PRIČAKUJEMO?

V primeru, da bo vaš projekt izbran za predstavitev v kampanji “Naša sled”, od vas pričakujemo:

  • da nam dostavite vse informacije, besedila ter fotografije, s pomočjo katerih bomo lažje predstavili vaš projekt,
  • sodelovanje pri organizaciji 1 snemalnega dneva, v okviru katerega bomo posneli televizijski in radijski oglas o vašem projektu.

 

PRIJAVA

Prijave zbiramo do vključno 21. novembra 2023NA TEJ POVEZAVI

 

VEČ O PROJEKTU

Poleg informativnih in ozaveščevalskih aktivnosti, projekt Kohezija za vse prav tako aktivno vključuje in povezuje deležnike k sodelovanju v organiziranih razpravah o treh ključnih področjih: medsektorsko sodelovanje, komuniciranje učinkov kohezijske politike, gradnja sinergij med kohezijsko politiko in drugimi programi EU, z namenom povečanja učinka posameznega sklada oz. politike na družbo in njen razvoj.

Več o projektu: TUKAJ

Vsem aktivnostim lahko sledite na naši Facebook strani: Kohezija za vse