Dogodki

DELAVNICA AQUA_FORENSIC AT THE ADRIATIC GARDEN

Objavil PiNA 8 septembra, 2020

Ta petek, 11. septembra 2020, bomo ob 11. uri v naših prostorih izvedli sila zanimivo delavnico, ki jo bosta vodila Robertina Šebjanič in Miha Godec – aqua_forensic at the Adriatic Garden. Delavnica bo na interaktiven način izpostavila problem očem nevidnih onesnaževalcev vode.

Gotovo ga ni takega, ki ne bi bil vsaj nekoliko zgrožen, ko na plažah Jadranskega morja ali med plavanjem v njem naleti na plastično vrečko. Gotovo ga ni takega, ki se ne bi premaknil, ali vsaj obrnil stran, da bi oči in misli razbremenil vidnih onesnaževalcev okolja. Kaj pa vsi onesnaževalci, ki jih ne vidimo? Kaj bomo naredili glede njih?

Da bi temeljito raziskali omenjena vprašanja, bomo zbirali in analizirali vzorce lokalne morske vode in morskih tal ter pri tem uporabljali informativne “forenzične” strategije in hibridne pristope (znanstvene, DIY državljansko-znanstvene in umetniške).

Imeli bomo priložnost s hidrofoni prisluhniti podvodnim zvočnim krajinam ter razpravljati o podvodnem zvočnem onesnaževanju v Jadranskem morju in na splošno.

PRIJAVA NA DELAVNICO

Da bi lahko delavnico izvedli v skladu z zdravstvenimi in varnostnimi priporočili, ki veljajo v času širjenja COVID-19, smo primorani število udeleženk in udeležencev omejiti na 8. Prijave zbiramo na info@pina.si, prijavite pa se lahko vse do četrtka, 10. septembra 2020, do 12. ure oziroma do zapolnitve prostih mest.

ADRIATIC GARDEN | AQUA_FORENSIC 2.0

Delavnica aqua_forensic at the Adriatic Garden je del programa Adriatic Garden | aqua_forensic 2.0, ki poteka v okviru festivala Ars Electronica 2020: In Kepler’s Gardens. Metodološki okvir aqua_forensic 2.0 sta razvila Gjino Šutić in Robertina Šebjanič. Umetnik in raziskovalec Miha Godec je razvil svojo različico vodnih forenzičnih struktur ter zgradil napravo, ki vodne vzorce zvoči na osnovi njihove čistosti.

Adriatic Garden | aqua_forensic 2.0

aqua_forensic 2.0