Dogodki

KREATIVNA ISTRA V MONFORTU

Objavil PiNA 9 septembra, 2020

Občina Piran in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, 12. septembra 2020, na dan industrijske dediščine, v Portorožu organizirata celodnevni dogodek “Kreativna Istra v Monfortu,” namenjen vsem, ki bi želeli doživeti kulturni utrip prostora, ki v zadnjem času postaja stičišče kulturnih in kreativnih industrij. Sodelovali bomo tudi mi.

Dogodek je namenjen vsem, ki bi želeli doživeti kulturni utrip prostora, ki v zadnjem času postaja stičišče kulturnih in kreativnih industrij.

Od 10. do 19. ure se bodo v Monfortu v Portorožu zvrstile številne aktivnosti.

Sprehodili se boste lahko po kreativnem sejmu z ilustracijami, nakitom in kulinaričnimi produkti ter vstopili v “dnevno sobo”, ki bo z gledališko predstavo in glasbenimi ter drugimi performansi poskrbela za pestro kulturno dogajanje.

Na ogled bodo tudi številna kreativna dela:

  • Razstava TO SI TI: fotografije kostumov in maske (Vanja Stojanovic, Neli Paspal, Marina Kocjancic, Tanja Petelin, Sara Barut),
  • Društvo Trajna: leseni in papirnati izdelki iz invazivnih rastlinskih vrst,
  • Tinka Leskovšek: ilustracije,
  • Natja Jankovič: leseni umivalniki,
  • Sandra Kocjančič: avtorski sodobni nakit
  • in druga kreativna dela.

Dogodek bo hkrati tudi priložnost za spoznavanje dobrih praks in kreativno druženje.

Svoje delo bo predstavil Center za kreativnost, interdisciplinarna platforma, ki povezuje, promovira, predstavlja in podpira dejavnosti in razvoj kulturnega in kreativnega sektorja v Sloveniji.

Za izobraževalno noto dogodka bomo poskrbeli z brezplačno predstavitvijo razvoja projektne ideje, ki jo bo vodil Borut Jerman, podpredsednik PiNE in eden izmed koordinatorjev projekta RUK (Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture), s številnimi leti izkušenj na področju projektnega dela.

Za glasbeni program bo skrbel Radio NOR. 

Vabljeni!