Dogodki

VABILO NA SESTANEK NEVLADNIH ORGANIZACIJ ZA SODELOVANJE PRI ŠOLI ZA ŽUPANE

Objavil PiNA 13 oktobra, 2022

V sklopu Stičišča ISKRA vas vljudno vabimo na Sestanek nevladnih organizacij za sodelovanje pri Šoli za župane, ki se ga lahko udeležite v torek, 18. oktobra 2022, ob 17. uri, ali v sredo, 19. oktobra 2022, ob 10. uri, na spletni platformi Zoom.

Na sestanku bomo so-oblikovali teme in se dogovorili za sodelovanje na osrednjih dogodkih Šole za župane v slovenski Istri in na Krasu.

Šola za župane je pobuda 12 regionalnih stičišč za lokalne volitve, za bolj povezane in aktivne lokalne skupnosti. Namen »Šole« je ob skupnih akcijah, ob lokalnih volitvah 2022, prispevati h kakovostni predvolilni debati, ki bo obsegala teme, ki so pomembne za razvoj lokalne skupnosti. Ključni cilj je vključiti nevladne organizacije in civilne iniciative v predvolilno debato županskih kandidatov, lokalnih strank in list, odpirati aktualne teme v času volilne kampanje in skupaj z vami iskati rešitve za aktualne družbene izzive.

Na srečanju bomo podrobneje predstavili Šolo za župane in se pogovorili o možnostih sodelovanja – nabor tem in pobud, sodelovanje pri umeščanju pobud NVO v programe strank in list, sodelovanje na osrednjih dogodkih, predstavitev dobrih praks, idr.

Na dogodek se je potrebno prijaviti preko spletnega obrazca. Rok za prijavo na srečanje je ponedeljek, 17. oktober 2022, do 12. ure. Povezavo na srečanje boste prejeli dan pred dogodkom. Prijavite se tukaj: bit.ly/prijava-na-srecanje-ISKRA

Vljudno vabljeni!