Izobraževanje

VABILO NA DIGIJAVNO 2022: VKLJUČITE JAVNOST V SVOJE PROCESE – DIGITALNO!

Objavil PiNA 14 oktobra, 2022

V sklopu EUROPE DIRECT Koper-Capodistria, informacijske točke Evropske komisije, smo razvili serijo treh delavnic, namenjenih spoznavanju z digitalnimi orodji in praksami za učinkovito vključevanje javnosti in naslavljanje tematik, pomembnih za skupnost.

Po zgledu dobrih izkušenj izvedbe serije delavnic DIGIJAVNO v letu 2021, bomo v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije delavnice izvedli tudi letos.

Občine in organizacije, ki delujete v lokalni skupnosti, ste tiste, ki ste ključne za odpiranje prostora za razpravo, sodelovanje in soodločanje o javnih vprašanjih.

Ponujamo vam možnost, da spoznate digitalna orodja od blizu in se opremite z znanji za lažje naslavljanje pomembnih tematik tudi prek spleta.

Z letošnjo serijo delavnic vas želimo s pomočjo metod predstavitve dobrih praks, samega procesa in simulacije opolnomočiti za samostojno izvedbo postopka vključevanja javnosti preko
digitalnih orodjih.

Delavnice smo zasnovali na podlagi večletnih izkušenj sodelovanja z javnimi uslužbenci in organizacijami civilne družbe.

 

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE?

V obsegu štirih ur in pol boste spoznali procese in orodja za digitalno vključevanje javnosti, podrobneje na primeru participativnega proračuna. Pa tudi dobre prakse projektov, platforme in nasvete, kako lahko bolje sodelovati z občani in drugimi deležniki. Delavnice bodo izvajali strokovnjaki s področja digitalizacije in vključevanja javnosti.

KDAJ?

18. oktober, 10.00 – 11.30 Katere procese za vključevanje lahko izpeljemo na spletu?
20. oktober, 10.00 – 11.30 Dobre prakse participativnega proračuna
25. oktober, 12.00 – 14.30 Kako lahko načrtujemo svoje aktivnosti in katere platforme pri tem uporabimo?

 

KAKO SE PRIJAVIM?

Udeležite se lahko posamezne delavnice ali celotnega sklopa. Udeležba je brezplačna.

Prijave zbiramo na spletni prijavnici, vse do 17. oktobra 2022.

Za več informacij smo na voljo na info@pina.si.

Vljudno vabljeni