Obvestila

PRIJAVA NA IZOBRAŽEVANJE NA DELU: NEGOVANJE SVETA JE LAHKO SLUŽBA

Objavil PiNA 25 junija, 2020

Veliko nas je, ki bi radi prispevali k pozitivnim spremembam v svetu in v družbi. A takrat, ko se odločamo za svojo poklicno pot, le malokrat razmišljamo o službi, v kateri bi lahko udejanjali svojo človečnost, željo po skrbi za človekove pravice, okolje, enakopravnost vseh živih bitij, skrbi za ranljive skupine, za zdravje, dostop do kulture, socialnega varstva, športa in informacij.

Takšno poslanstvo lahko uresničuješ v nevladnih organizacijah. Zato te z več kot 40 organizacijami vabimo, da pridobiš edinstveno priložost sodelovanja in začneš tudi ti skrbeti za boljši svet.

Kaj ponujamo?

 • 80-urno izobraževanje na delu v nevladnih organizacijah, ki odgovarjajo na tvoje potrebe;
 • možnost nadgrajevanja in pridobivanja novih kompetenc;
 • mentorstvo izkušenih mentorjev;
 • priporočilno pismo;
 • možnost, da ustvariš svoj projekt ali iniciativo;
 • potrdilo organizacije, kjer si opravljal_a izobraževanje na delu, ki ti v prihodnje lahko pomaga pri zaposlovanju;
 • priložnost pridobivanja izkušenj na različnih področjih, ki jih pokrivajo nevladne organizacije (projektno vodenje, komuniciranje, izobraževanje, administracija, zagovorništvo).

Posebna nagrada

Na podlagi izpolnjenega poročila in 1-minutnega videa udeleženca_ke bo strokovna komisija izbranemu_i mlademu_i ponudila možnost polne zaposlitve za obdobje 1 leta v organizaciji, kjer je opravil_a izobraževanje na delu. Izbor bo opravljen po zaključenih izobraževanjih, to je junija 2021.

Kaj pričakujemo od tebe?

 • udeležbo na celotnem izobraževanju na delu (opravljenih 80 ur v največ 3 mesecih, izobraževanje se zaključi najkasneje maja 2021);
 • pripravljenost, da reflektiraš svoje obstoječe in novo pridobljene kompetence;
 • proaktivnost in razvoj lastne iniciative;
 • zaključek in evalvacijo celotne izkušnje.

Znanje boš pridobival_a na sebi zanimivem področju

Projektni_a vodja: obvlada načrtovanje projektov, pozna prave partnerje_ke, zna prepoznati vrzeli v lokalnem, nacionalnem in evropskem prostoru, načrtuje finance, vodi ekipo in obvlada projektni jezik;

Komunikator_ka:
pripravlja zanimive objave za spletna mesta, kreira spletne strani, komunicira z udeleženci_kami, mediji in splošno javnostjo, obvlada Ad Manager, spremlja statistike in sledi klipingu;

Zagovornik_ca:
spremlja spremembe zakonodaje, opaža, kaj je potrebno spremeniti, pripravlja priporočila, sodeluje v komisijah in opozarja na nepravilnosti preko dialoga z odločevalci_kami, je kreator_ka sprememb v družbi;

Projektni_a administrator_ka oz. finančnik_ca:
vseved_ka organizacije, tisti_a, ki najbolj spremlja roke za oddajo bilanc, poročil in obveznosti do financerjev_k, in skrbi, da je projektna dokumentacija urejena, da so vse pogodbe podpisane in v pravem fasciklu ter da nobena pošta ne zgreši pravega naslovnika_ce;

Izobraževalka_ec oz. trener_ka:
obvlada osnove pedagoškega dela, pozna teoretične okvirje, ljubi delo s skupinami, ustvarja programe izobraževanja, raziskuje metode, išče nove načine izkustvenega učenja in se trudi, da predvsem ostaja človek, ter spremlja potrebe udeležencev na izobraževanjih.

Kdo se lahko prijavi?

Prijaviš se lahko, če si mlajši_a od 30 let in motiviran_a, da skupaj z nami začneš lepšati svet.

Kakšni so koraki prijave?

 1. Izberi organizacijo.
 2. Izberi področje dela.
 3. Podari 80 ur svojega negovanja svetu.
 4. Pridobi delo za 1 leto.

Prijaviš se lahko do 10. julija 2020. 

Na seznamu ne najdeš zase primerne organizacije? Pobrskaj po spletu, kontaktiraj želeno organizacijo in jo spodbudi, da se priključi programu.

Si del organizacije, ki je zamudila prijavo za vključitev v program izobraževanja na delu? Preberi si pogoje in piši za možnost vključitve na neguj.svet@pina.si.

Izobraževanje na delu poteka v sklopu projekta Social Innovators, ki ga financirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška, prek EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment “Sklada Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih.”