Obvestila

POZIV ZA ORGANIZACIJE: IZOBRAŽEVANJE NA DELU

Objavil PiNA 25 marca, 2020

V sklopu projekta Social Innovators smo, skupaj s partnerji iz različnih evropskih držav, razvili model izobraževanja na delu v nevladnih organizacijah in organizacijah za mlade, s katerim želimo opolnomočiti bodoče delavce* s kompetencami za delo v nevladnem sektorju ter iskalcem prve zaposlitve ponuditi, da pridobijo konkretna znanja in veščine specifičnih delovnih mest ter spoznajo delo v nevladnih organizacijah.

Za uspešno izvedbo modela izobraževanja potrebujemo vašo pomoč.

Ponujamo vam priložnost in podporo za vzpostavitev mentorskega programa, ki bo odgovarjal potrebam vaše organizacije in bo uporaben za vaše prihodnje udeležence, ki bodo z delom v vaši organizaciji pridobili pomembne izkušnje, ki jim bodo koristile na trgu dela.

Inovativni model izobraževanja na delu, ki smo ga zasnovali, simultano naslavlja izzive brezposelnosti mladih in nizko zaposlenost v nevladnem sektorju. Prepoznali smo vrzel človeških virov in zamujenih priložnosti za večji doprinos k družbeni transformaciji, kar poskušamo skozi izobraževanje na delu nasloviti. Izobraževanje na delu za mlade bo omogočilo priložnost za učenje z mentorjem, ki bo mlade peljal skozi proces in evalvacijo kakovosti dela ter izobraževanja na delu.

Kaj vključuje program izobraževanja na delu? 

Program je sestavljen iz štirih aktivnosti:
– spoznavanje nevladnega sektorja,
– opazovanje z udeležbo,
– testiraj svoje kompetence,
– naredi sam

in bo potekal v dolžini 80 ur. Predvidena je finančna kompenzacija za mentorja v višini 250 eur na izobraževanje na delu, v kolikor gre za ranljive ciljne skupine mladih pa 400 eur.

Kdo lahko sodeluje?
– nevladne organizacije (društva, zavodi, socialna podjetja),
– javni zavodi (mladinski centri ipd.),
– start up-i na področju družbenih inovacij.

Ena organizacija oz. druga oblika entitete lahko prijavi več mest za izobraževanje na delovnem mestu in zadolži več mentorjev.

CELOTEN POZIV je na voljo na povezavi: klik.

Kako se prijavim?

Na izvedbo izobraževanja na delu se lahko prijavite na spletnem obrazcu.

Za dodatne informacije smo na voljo na info@pina.si.

* Uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni in veljajo enakovredno za oba spola.