Obvestila

SI ŽELIŠ VAROVATI NARAVNO OKOLJE IN K TEMU SPODBUJATI OSTALE?

Objavil PiNA 24 maja, 2023

Dvigni roko, če tudi tebi veliko pomeni prihodnost našega planeta.

Menimo, da je kljub vse večjem ozaveščanju o podnebnih spremembah in varovanju okolja, treba širiti informacije naprej. Zdaj imate priložnost, da to naredite. Naj se glas razširi med vaše sovrstnike, starše, znance in sorodnike.

V okviru projekta SLACC – Stop Lies About Climate Change, organiziramo dve delavnici »Zakaj postati podnebni_a ambasador_ka«, ki bosta 31. maja in 7. junija, ob 17. uri, v prostorih Zavoda BOB.

Projekt vam ponuja priložnost, da se aktivirate v lokalnem okolju in postanete aktivni deležniki za spremembe, saj bi tudi mladi morali imeti besedo v pomembnih odločevalskih procesih.

Cilj projekta je spodbuditi in usposobiti mlade, da postanejo podnebni ambasadorji in da se uspešno spopadejo z lažnimi novicami na področju podnebnih sprememb.

Delavnici sta namenjeni mladim do 30. leta, ki se želijo aktivno vključiti v boj proti podnebnim spremembam. Na prvi se bomo, s pomočjo metodologij in učnega materiala, ki smo ga pripravili v sklopu projekta, osredotočili na premislek trenutnega stanja. Za začetek bomo preverili naš ogljični odtis, nato pa se v skupinah pogovorili o poteku boja proti podnebnim spremembam. Na drugi pa bomo skupaj ugotovili, kaj pomeni biti uspešno podnebno ambasadorstvo in pripravili akcijski načrt, kako se aktivirati v lokalnem okolju.

Prijave sprejemamo do 30. maja 2023, na spletnem obrazcu TUKAJ.

Več informacij o projektu SLACC lahko dobite na tej spletni strani.