Dogodki

CAFÉ EVROPA: POGOVORNI VEČER Z ANTONOM ŽLOGARJEM, BOŠTJANOM ŠIMUNIČEM IN SAMOM MASLEŠO

Objavil PiNA 29 maja, 2023

Telesna dejavnost je koristna za razvoj otrok in mladostnikov ter lahko vzpostavi dobre navade za odraslost.

Obstaja veliko dokazov, ki potrjujejo, da je telesna vadba eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri zmanjšanju tveganja različnih obolenj, redna fizična aktivnost pa povečuje samozavest, razpoloženje in kakovost spanja, zaradi česar smo manj nagnjeni k stresu, depresiji in demenci.

vetovna znanstvena organizacija priporoča, da se otroci dnevno ukvarjajo z zmerno do močno telesno dejavnostjo vsaj 60 minut, vendar večina otrok in mladostnikov v vseh državah EU pa teh priporočil ne izpolnjuje.

Skozi leta se delež otrok in mladostnikov, ki se vsak dan ukvarjajo z zmerno do močno telesno dejavnostjo zmanjšuje. V vseh državah so dekleta manj telesno dejavna kot dečki, telesna dejavnost pa med 11. in 15. letom v večini držav EU močno upade za oba spola.

Kako v EU spodbujamo telesno aktivnost otrok in mladostnikov, kakšne ureditve potrebujemo, da bo učinek spodbud večji, in kaj žene goste, da se aktivno zavzemajo za promocijo telesne vzgoje, aktivne igre in rekreacije med otroki in mladostniki bomo ugotovili na naslednjem pogovornem večeru Café Evropa, z Antonom Žlogarjem, Boštjanom Šimuničem in Samom Maslešo. 

Vabljeni z nami v Café Evropa.