Nekategorizirano

PRIDRUŽITE SE NAM NA II. POSVETU: MEDSEKTORSKO SODELOVANJE: KLJUČ DO USPEŠNIH KOHEZIJSKIH PROJEKTOV

Objavil PiNA 15 marca, 2024

V okviru projekta Kohezija za vse, vabimo na posvet Medsektorsko sodelovanje: ključ do uspešnih kohezijskih projektov, ki bo v četrtek, 28. marca 2024, od 10.00 do 13.30, v Kosovelovem domu Sežana.

Kohezijska politika je glavna naložbena politika Evropske unije, namenjena spodbujanju trajnostnega razvoja, zaposlovanja, konkurenčnosti ter socialne in gospodarske kohezije med regijami. Kot izpostavljajo številni programi Interreg in tudi številni centralizirani programi EU, je za doseganje dolgoročnih učinkov in sprememb nujno v projektih povezovati organizacije iz različnih sektorjev, na primer, nevladne organizacije, lokalne in nacionalne odločevalce, raziskovalce in gospodarstvo, saj vsak sektor prinaša svoja znanja in kompetence. 

Kljub temu se prepogosto zgodi, da do povezovanja ne pride. Zakaj? Zakaj programi Interreg spodbujajo medsektorsko povezovanje? Kakšni so izzivi medsektorskega sodelovanja in kakšne so prednosti? Kateri sektorji se pogosteje povezujejo in zakaj? Kakšne so izkušnje organizacij, ki sodelujejo v medsektorskih partnerstvih? Odgovore na ta in številna druga vprašanja bomo iskali na posvetu v Sežani. 

Na posvet vabimo predstavnice in predstavnike organizacij vseh sektorjev, saj bomo le tako lahko identificirali ukrepe, ki bodo spodbudili medsektorsko sodelovanje v kohezijskih projektih. 

Program posveta

09.30 – 10.00 Registracija in jutranja kava

10.00 – 11.15 Okrogla miza o pomenu medsektorskega sodelovanja

  • Marjeta Pečarič, vodja Sektorja za Interreg na Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj 
  • Dorijan Maršič, direktor Inkubatorja Sežana
  • dr. Jani Kozina, ZRC SAZU
  • Borut Jerman, predsednik PiNE

11.15 – 11.45 Pogostitev

11.45 – 13.15 Delavnica: Kako premagati izzive medsektorskega sodelovanja?

Na delavnici se bomo pogovarjali o vsakodnevnih izzivih medsektorskega sodelovanja, iskali bomo razloge za pomankljivo sodelovanje med različnimi sektorji, predvsem pa predloge ukrepov, ki bi tako sodelovanje okrepili. 

13.15 – 13.30 Zaključek 

Prijave zbiramo do 27. marca 2024, na TEJ  povezavi.

Za dodatna vprašanja pišite na kohezija@pina.si.