Obvestila

IZŠLE SO NAJBOLJŠE NOVICE IZ SVETA 2020

Objavil PiNA 29 oktobra, 2020

Izšle so najboljše novice iz sveta – časopis, ki je namenjen ozaveščanju širše javnosti o globalnih izzivih.

Namen časopisa je posredovati dobre novice o resničnih dosežkih razvojnega sodelovanja, ki jih več kot 15 let soustvarja tudi Slovenija. Z mednarodnim razvojnim sodelovanjem prispevamo k bolj uravnoteženemu in pravičnemu svetovnemu razvoju ter hkrati prevzemamo soodgovornost za odpravo revščine, zmanjševanje neenakosti in doseganje trajnostnega razvoja povsod v svetu.

Zgodbe, ki so predstavljene v tokratni ediciji, nosijo sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki je vedno bolj povezan in soodvisen.

Med njimi je tudi naša dobra zgodba. Svojo izkušnjo je za časopis predstavila Mirela Džinić, oblikovalka, ki živi in dela v Travniku (BiH), kjer se je udeležila našega izobraževanja na področju socialnega podjetništva in turizma. Kot pravi, je bila to zanjo “fantastična in koristna izkušnja.” Poleg naše zgodbe pa lahko v časopisu na primer preberete, zakaj ljudje živimo dlje, kakšne so pozitivne posledice vedno večjega območja zaščitenih morij, o velikem napredku pri dvigu življenjskega standarda milijonov ljudi v nekaj desetletjih in soočanju s pandemijo novega koronavirusa.

Izdajo je tudi tokrat koordinirala SLOGA, platforma NVO za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.

Izdajo e-novic spremlja tudi posebna spletna stran Najboljših novic iz sveta, ki prinaša še več dobrih novic, tudi v video in avdio formatu.

Preberite:

Najboljše novice iz sveta 2020 – posamične strani

Najboljše novice iz sveta – časopisna postavitev

 

Najboljše novice iz sveta so del projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.