Dogodki

IZICA

Objavil PiNA 20 decembra, 2019

Izica ima priti in vabi. Izica lovi ostanke Invazije. Izica ne prihaja zato, da bi se Izis in Invazije spominjali, evocirali ali izčrpali. Izica ni element celote, ki ne obstaja več. Izica dobro ve, da na Izisinem templju piše: “Jaz sem vse, kar je bilo, vse, kar je in vse, kar bo in še zmeraj ni noben smrtnik odkril moje tančice.”

SOBOTA, 28. DECEMBER 2019

21.15-01.00

Art kino Odeon (Ulica Prekomorskih brigad 4, Izola)

Izica ni vdor, Izica je zagozda. Če bi Izica govorila o Izis in Invaziji, bi lagala. Obe sta se ujeli vanjo. Izica o njiju molči. Ne, da bi ostale iste. Da bi ostale resnične. Izica se na tem mestu zahvaljuje knjigi Larvæ. Izica je buba. Izice ne zanima, če o Izis in Invaziji karkoli veste. Izica vas pričaka.

Izica je najčistejša in neomajna trma otroka. Izica si nikakor ne pusti vzeti tega, da ne razume. Izica verjame v svojo noč. Izica bi vse to strnila v dva stavka. Če bi v Izico drezali, jo izzivali, ali vprašali zakaj, bi rekla:

Zakaj?

Zato.

21.15, Art kino Odeon, Izola 

Luka Prinčič: Razpoke vmesnika V

Glasbenik, performer in intermedijski umetnik, ki se skozi leta delovanja na področju računalniške in elektronske glasbe, umetnosti zvoka, inter-medijskih instalacij in performansa posveča raznovrstnim pristopom k ustvarjalnim procesom in njihovi manifestaciji.

Luka, se po šestih letih vrača k nam, v Izolo. Tokrat, z zadnjo (peto) izmed serij Razpok vmesnika. Gre za fragmentirano potovanje skozi abstrakten zvok in gibljivo sliko. Njuno sinestetično prepletanje izhaja iz procesa iskanja razpok in subjektivnosti v navidezni nepredirnosti gladkih in polariziranih vmesnikov – mediiranih, med-strojnih, medčloveških.

www.lukaprincic.si
vimeo.com/lukaprincic
soundcloud.com/novadeviator

23:00, skrita lokacija, vstop na povabilo 

Shekuza: De Sica 

Miha Šajina je producent, oblikovalec zvoka in didžej iz Ljubljane, ki je svojo glasbeno pot začel kot klaviaturist v zasedbah Intimn Frizurn in Moveknowledgement, kmalu pa je ustanovil tudi lasten elektronski trio z imenom Ewok. Aktiven je tudi v slovenskem elektronskem podtalju (K4, Gala Hala). V zadnjem času svojo energijo usmerja v raziskovanje modularne sinteze in njenih odvodov.
Na Obali premierno predstavlja svoj prvi samostojen avtorski projekt – album, naslovljen po legendarnem režiserju Vittoriu De Sicu, ob spremljavi Gaja Bostiča (tolkala) in vizualij Line Rice.

facebook.com/miha.sajina
soundcloud.com/shekuza
bit.ly/2tuTBVV

Nulla

Z naborom elektrificinarega glasbenega izročila Detroita in ostalih odvodov elektronske glasbe, Nulla povsem rutinsko trese ljubljansko klubsko podzemlje, tokrat pa jo bomo začutili tudi na Obali. Srčno aritmijo na prepotenih plesiščih diktira predvsem s svojo skrbno selekcijo elektro fines, obskurnega techna in ščepcem eksperimentalnih poigravanj.

soundcloud.com/nulla0
facebook.com/people/Luna-Nulla

PRODUKCIJA: PiNA

FINANCERJI: Evropski sklad za regionalni razvoj, Ministrstvo za kulturo RS, MCRUK

KOPRODUKCIJA: STRAN22, KAMIZDAT, EMANAT