Dogodki

WALK THE LINE – POZIV K PRIJAVI

Objavil PiNA 25 aprila, 2024

Associazione Altrememorie iz Vidma vabi 9 udeležencev v projekt WALK THE LINE, katerega cilj je ob 6-dnevnem pohodu, ustvarjanje nove tromejne narative, med Slovenijo, Italijo in Avstrijo.

Kulturno društvo je projekt zasnovalo s pomočjo financiranja Furlanije-Julijske krajine v okviru krepitve zgodovinske in etnografske dediščine.

Večdnevni pohod se bo zgodil med 1. in 6. septembrom 2024, z začetkom v Stolvizzi (Val Resia) in koncem v Monte Fornu (Trbiž). 

Pohod se bo odvil v sodelovanju z:

  • antropologinjo Janine Schemmer, 
  • pisateljem in novinarjem Nicolòm Giraldi, 
  • naravoslovnim vodnikom Leonardom Cerno, 
  • fotografom Giovannijem Chiarot ter 
  • dr. arhitektom Matteom Carli,

ki bodo pohodniški izkušnji dodali tudi kulturen vpogled v zgodovino med tremi mejami.

9 udeležencev, med katerimi bodo 3 Italijani, 3 Slovenci in 3 Avstrijci, bo zbiralo misli, čustva in ideje, ki jih bo generirala izkušnja v pokrajini treh meja ob pripovedih strokovnjakov.

Kotizacija stane 100 € na udeleženca. Za hrano in prenočišče bo poskrbelo društvo Altrememorie, stroške prevoza do začetne točke (Stolvizzi) in nazaj iz končne točke (Monte Forno), pa udeleženci krijejo samostojno.

Med pohodom bo nastala nova narativa treh meja, ki bo zbrana v javno dostopnem zborniku na spletni platformi, zahvaljujoč se podpori multimedijskih in komunikacijskih kreativcev. Vizije vseh, ki bodo zorele in se izpopolnjevale dan za dnem med potjo, bodo udeleženci in strokovnjaki predelali skupaj.

Vsak dan je predvidenih 20 kilometrov hoje. Pot je zahtevna tako iz vidika višinske razlike kot iz vsakodnevnih prehojenih razdalj, zato je bistvenega pomena, da imajo udeleženci dobro telesno pripravljenost in izkušnje v večdnevnem planinskem pohodništvu. Vsak udeleženec mora biti avtonomen, s seboj mora imeti potrebno opremo za petdnevno bivanje v gorah, vključno s prenočitvijo v koči ali bivaku.

Prijave zbirajo do 13. maja 2024, na elektronskem naslovu: matteo@zeroidee.com.

Prijava mora vsebovati:

  • predstavitveno in motivacijsko pismo,
  • kurikul pohodništva, v katerem predstavite svoje telesne sposobnosti in predhodne izkušnje z večdnevnimi planinskimi pohodi.

Več informacij o projektu najdete TUKAJ

Vabljeni k ustvarjanju nove tromejne narative!