Dogodki

ODPRT JE RAZPIS STARTS4WATERII ZA UMETNIKE

Objavil PiNA 7 maja, 2024

Z veseljem objavljamo odprt razpis za umetnike STARTS4WATERII za drugo izdajo rezidenčnega programa S+T+ARTS, ki je posvečen trajnostnemu razvoju vode in presečišču med znanostjo, tehnologijo in umetnostjo. Tokrat se program posebej osredotoča na okoljske izzive pristanišč, pristaniških mest, obalnih območij in vodnih poti.

Z devetmesečnimi rezidencami bo S+T+ARTS4WATERII okrepil skupne umetniške raziskave, ustvarjanje in inovacije v različnih pristaniških mestih in z njimi povezanih ekosistemih in industrijah v osmih državah: Belgija, Nizozemska, Italija, Francija, Irska, Avstrija, Hrvaška, in Slovenijo.

Kdo se lahko prijavi?

STARTS4WATERII poziva k zbiranju predlogov posameznega umetnika ali skupine umetnikov iz katere koli države pod pogojem, da lahko potujejo v državo stalnega prebivališča, kot je navedeno v odprtem razpisu (vizum odobren).

Celoten seznam meril sprejemljivosti preberite v razpisu – Vodnik za prijavitelje.

Izbrani umetniki bodo prejeli 40.000 € za rezidenco!

Poleg tega boste dobili dostop do virov raziskovalne ustanove, pomoč lokalne strokovne skupine, dostop do vseevropskega omrežja S+T+ARTS, sodelovanje na dogodkih skupnosti S+T+ARTS4WATERII (na spletu in na kraju samem) in morebitno sodelovanje na razstavah, ki prikazujejo rezultate rezidenc na festivalu Ars Electronica septembra 2025, konferenci Love Tomorrow, konferenci ZN o oceanu in/ali drugih festivalih in prizorišča po izbiri; in prepoznavnost prek zelo odmevnih komunikacijskih dejavnosti za promocijo umetniškega produkta in njegovega prelivanja inovacij.

 

Prijave so odprte do 26. junija 2024 do 23.59 po srednjeevropskem času.

Več informacij o razpisu, rezidencah in prijavi si lahko preberete TUKAJ.

INFORMATIVNI SEJI

Za pomoč umetnikom pri boljšem razumevanju odprtega razpisa sta načrtovani 2 informativni seji v živo (obe bosta enako pomembni) na:

13. maj, 11.30-13.00 CET

15. maj, 11.30-13.00 CET

Med temi srečanji bodo partnerji S+T+ARTS4WATERII predstavili odprti razpis, 20 izzivov, pričakovanja od umetnikov, predvidene rezultate in postopek prijave, zahteve, proračunska vprašanja in oddajo.

Na srečanje se lahko prijavite TUKAJ.

Za več informacij obiščite stran odprtega poziva za umetnike STARTS4WATER II.