Izobraževanje

VABIMO NA USPOSABLJANJE ZA MLADINSKE DELAVKE IN DELAVCE NA TEMO SPODBUJANJA SOCIALNIH INOVACIJ

Objavil PiNA 16 januarja, 2024

Bi želeli okrepiti svoje znanje na področju izvajanja in spodbujanja socialnih inovacij, spoznati učinkovite metodologije za podporo projektom, ki jih vodijo mladi in okrepiti svoje komunikacijske ter vodstvene veščine? Ne spreglejte 4-dnevnega usposabljanja za mladinske delavke in delavce “Youth workers for youth-led social innovation”, ki se izvaja v okviru programa Erasmus+. Pridružite se nam v Osijeku (Hrvaška), od ponedeljka, 12. februarja, do sobote, 17. februarja 2024 (prvi in zadnji dan sta namenjena prihodu in odhodu).

Na usposabljanju se boste opremili s spretnostmi in znanjem za učinkovito izvajanje in spodbujanje socialnih inovacij, ki jih vodijo mladi v svojih skupnostih.

V sklopu usposabljanja boste pridobili poglobljeno učno izkušnjo, ki združuje teoretična spoznanja, primere dobrih praks in praktične strategije za opolnomočenje pri vaših prizadevanjih za spodbujanje inovativnih, trajnostnih in vplivnih sprememb.

Usposabljanje bo izvedla organizacija za družbeni razvoj, DKolektiv, ki se je razvila na podlagi dosežkov 15-letnega delovanja Prostovoljskega centra Osijek na področju razvoja prostovoljstva, civilne družbe in demokratične kulture. 

KLJUČNI CILJI USPOSABLJANJA:

  • razumevanje pojma “socialna inovacija” in kako lahko vpliva na skupnost,
  • razumevanje dinamike pobud, ki jih vodijo mladi in njihovega potenciala za izvajanje družbenih sprememb,
  • raziskovanje učinkovitih metodologij za podporo projektov socialnih inovacij, ki jih vodijo mladi,
  • krepitev komunikacijskih in vodstvenih veščin za mentorstvo mladim ustvarjalcem sprememb,
  • ustvarjanje trajnostnih mrež za povečanje vpliva socialnih pobud, ki jih vodijo mladi in
  • razvijanje strategij za premagovanje izzivov, ko se soočamo s težavami. 

PROFIL UDELEŽENK ali UDELEŽENCEV

K udeležbi vabimo mladinske delavke in delavce iz različnih okolij in z različnimi izkušnjami,vezanimi na opolnomočenje mladih posameznikov za spodbujanje pozitivnih družbenih sprememb.

Pridružite se nam na skupnem potovanju za iskanje navdiha ter opolnomočenje in spodbujanje nove generacije družbeno ozaveščenih in inovativnih voditeljev.

Več o treningu preberite v Infopacku.

Rok za oddajo prijave je četrtek, 25. januar 2024. 

Prijavite se lahko TUKAJ.