Nekategorizirano

PRIDRUŽITE SE NAM NA POSVETU: KOMUNICIRANJE UČINKOV KOHEZIJSKIH PROJEKTOV

Objavil PiNA 11 januarja, 2024

V ponedeljek, 29. januarja 2024, od 10.00 do 13.00, v Osrednji knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani, organiziramo posvet o komuniciranju učinkov kohezijskih projektov.

Zakaj? Ker je kohezijska politika glavna naložbena politika Evropske unije, namenjena spodbujanju trajnostnega razvoja, zaposlovanja, konkurenčnosti ter socialne in gospodarske kohezije med regijami, komuniciranje učinkov kohezijskih projektov pa ključno za zagotavljanje transparentnosti, spodbujanje pozitivnega javnega mnenja in dvig ozaveščenosti o koristih evropskih skladov.

Kohezijski projekti predstavljajo konkretne primere koristi, ki jih prinaša članstvo v EU ter poudarjajo, kako evropska sredstva prispevajo k razvoju regij, ustvarjanju delovnih mest in izboljšanju življenjskih pogojev. Kot taki pomembno vplivajo tudi na vsakdanja življenja državljank in državljanov, četudi se sami tega pogosto niti ne zavedajo. Zato je pomembno, da se dobre zgodbe kohezijskih projektov razširijo čim dlje.

Z učinkovitim komuniciranjem lahko mobiliziramo lokalno podporo projektom, ustvarimo priložnosti za izmenjavo najboljših praks med regijami ter spodbujamo aktivno sodelovanje in inovacije. Učinkovito komuniciranje je nujno tudi za zagotavljanje trajnostnega razvoja in družbene blaginje v vključenih regijah.

Posvet bo združil upravičence kohezijskih projektov, strokovne sodelavce in komunikatorje ter vse, ki vas zanima, kako uspešno komunicirati učinke kohezijskih projektov za spodbujanje trajnostnega razvoja in družbene blaginje vključenih regij ter se na splošno izobraziti o pomenu komuniciranja tovrstnih projektov.

V prvem delu dogodka bomo prisluhnili gostom in gostjam okrogle mize, ki bodo naslovili gradnike uspešnega komuniciranja učinkov kohezijskih projektov, v drugem delu pa bomo na praktični delavnici govorili o ovirah in izzivih, komuniciranju rezultatov in učinkih kohezijskih projektov.

PROGRAM

9.45 – 10.00: Registracija in kava dobrodošlice

10.00 – 11.15: Okrogla miza: Kako uspešno komunicirati kohezijske projekte?, ki jo bo vodila Nataša Briški, svetovalka za strateško komuniciranje in upravljanje z družbenimi omrežji ter novimi medijskimi platformami.

Sodelujejo: Gašper Kavšek, vodja programov na Generalnem direktoratu Evropske komisije za regionalno in urbano politiko, Klavdija Operčkal, Nacionalna koordinatorica za komuniciranje skladov EU v Sloveniji ter dr. Zarja Muršič, komunikatorka znanosti.

11.15 – 11.45: Odmor za prigrizek

11.45 – 13.00: Delavnica: Komuniciranje projektov v praksi.
Na delavnici bomo govorili o ovirah in izzivih, komuniciranja rezultatov in učinkov kohezijskih projektov. Pogovarjali se bomo o tem, kako prepoznati deležnike, ključne za diseminacijo naših rezultatov, kako informirati širšo javnost, kako rezultate projektov uporabiti za nadgradnjo dela organizacije in kako jih komunicirati in razvijati tudi po koncu projekta.

Prijave zbiramo do 26. januarja 2024. Prijavite se na TEJ povezavi.

Za dodatna vprašanja pišite na kohezija@pina.si.

Posvet organiziramo v okviru projekta Kohezija za vse, ki ga sofinancira Evropska komisija – DG Regio.