Izobraževanje

VABIMO NA DELAVNICO ‘SAMOPODOBA IN JAZ’

Objavil PiNA 7 februarja, 2024

Kdo sem jaz? Kaj si želim? Kaj me jezi? Kaj vpliva name in zakaj je moje osebno ravnovesje pomembno v odnosu do širšega okolja?

Ne zamudi priložnosti za udeležbo na dogodku Samopodoba in jaz, mladim, kjer bomo naslovili pereče tematike in izzive, s katerimi se srečuješ. Želimo ti ponuditi možnosti za ustvarjanje ‘okna’ med lastno samopodobo in družbenim jazom preko različnih načinov izražanja. 

Skupaj s strokovnjaki bomo preko metode ‘world cafe’ naslovili tematike samopodobe, mentalnega zdravja in ravnovesja. Opremili te bomo z znanjem za lažje reševanje izzivov, stisk in podpornimi kontakti, na katere se lahko obrneš, ko zaznaš, da to potrebuješ.

Po delavnici ti bomo predstavili metodo izražanja – diskoterapija. Gre za zdravilno združitev giba in glasbe. Je prostor za odprti ples. Ob osredotočanju na živo glasbo, poskušamo z gibanjem telesa izraziti čustva, ki jih glasba vzbudi v nas. Na tak način namreč lahko krepimo svojo samozavest, bolje spoznavamo sebe in se posledično lažje spoprimemo z izzivi, ki nam jih prinaša življenje. Glasbeno-gibalna terapija v svojem bistvu spodbuja zdrav način gibanja, razvija čuječnost in s tem zaznavanje našega telesa ter krepi našo kondicijo in koordinacijo.

Se vidimo v ponedeljek, 19. februarja 2024, ob 16. uri, v Centru mladih Koper, s seboj pa pripelji še prijateljico ali prijatelja!

PROGRAM:

Prvi del (pričetek ob 16. uri)

16.00 – 16.15: Predstavitev projekta in projektnih rezultatov

16.15 – 17.00:  WORLD CAFE (Diskusijska kavarna): vsak krog 15’

Po sledečih temah in strokovnjakih po omizjih:

  1. Pozitivna samopodoba in duševno zdravje – Psihoterapevt_ka (Boštjan Lužnik, psihoterapevt)
  2. Iskanje ravnovesja (med zasebnim in poklicnim / šolskim / družbenim življenjem) – (Barbara Gogala)
  3. Pomen terapevtskega plesa – predstavitev (teorija – Jure Reherman).

17.00 – 17.20: povzetek po temah

17.20 – 17.40 evalvacija

Drugi del (pričetek ob 18. uri)

18.00 – 19.00: Diskoterapija (praktični del – Jure Reherman)

 

Dogodek je organiziran v sklopu projekta CHLaYdoscope (podprt s strani programa Erasmus+), ki prek inovativnega programa mentorstva in neformalnega izobraževanja podpira skupnostno mladinsko vodenje.