Dogodki

USPOSABLJANJE ZA KREPITEV MEDKULTURNIH KOMPETENC

Objavil PiNA 25 februarja, 2020

V sredini marca organiziramo usposabljanje za dvig medkulturnih kompetenc priseljencev in strokovnih delavcev ter prostovoljcev, ki nudijo ali želijo nuditi podporo priseljencem pri vključevanju v lokalno okolje.

Usposabljanje je brezplačno in bo potekalo v dveh sklopih. Prvi sklop bo namenjen strokovnim delavcem in prostovoljcem, ki delajo s priseljenci in bo od 12. do 14. marca 2020.

Drugi sklop bo namenjen priseljencem in bo od 19. do 21. marca 2020. Usposabljanje se bo zaključilo s skupnim srečanjem, ki bo 22. marca 2020. Usposabljanje bo v naših prostorih na Gortanovem trgu 15 v Kopru.

Izvajala ga bo Tina Trdin, koordinatorica na Humanitasu in trenerka z večletnimi izkušnjami na področju globalnega učenja, človekovih pravic in migracij.

Usposabljanje bo izkustveno in bo potekalo po metodi neformalnega učenja. Več informacij o usposabljanju in programu je na voljo na povezavi: klik.

Zaradi omejenosti prostih mest je obvezna prijava na spletnem obrazcu. Rok za prijavo na prvi sklop je 9. marec, na drugi pa 16. marec 2020.

Usposabljanje izvajamo v sklopu projekta ARTEM, projekta, s katerim želimo dvigniti medkulturne kompetence in spodbuditi sodelovanje med priseljenci, lokalnim prebivalstvom in strokovnimi delavci ter prostovoljci.

Lepo vabljeni k prijavi!