Dogodki

USPOSABLJANJE ZA KREPITEV MEDKULTURNIH KOMPETENC

Objavil PiNA 22 maja, 2020

V začetku junija organiziramo spletno usposabljanje za dvig medkulturnih kompetenc priseljencev in strokovnih delavcev ter prostovoljcev, ki nudijo ali želijo nuditi podporo priseljencem pri vključevanju v lokalno okolje.

Usposabljanje je brezplačno in bo potekalo v dveh sklopih. Prvi sklop bo namenjen strokovnim delavcem in prostovoljcem, ki delajo s priseljenci in bo potekal 8., 9. in 11. junija 2020.

Drugi sklop, namenjen priseljencem, pa bomo izvedli 15., 16. in 18. junija 2020. Usposabljanje se bo zaključilo s skupnim srečanjem, ki bo 22. junija 2020. Vse dele usposabljanja bomo izvedli prek spletne aplikacije Zoom. Povezavo do aplikacije boste prejeli ob potrditvi prijave.

Izvajala ga bo Tina Trdin, koordinatorica na Humanitasu in trenerka z večletnimi izkušnjami na področju globalnega učenja, človekovih pravic in migracij.

Usposabljanje bo interaktivno in bo potekalo po metodi neformalnega učenja, na podlagi prijav pa ga bomo izvedli v slovenskem in/ali angleškem jeziku.

Več informacij o usposabljanju in programu je na voljo na povezavi: klik.

Zaradi omejenosti prostih mest je obvezna prijava na spletnem obrazcu. Rok za prijavo na prvi sklop je 5. junij, na drugi pa 12. junij 2020.

Usposabljanje izvajamo v sklopu projekta ARTEM, projekta, s katerim želimo dvigniti medkulturne kompetence in spodbuditi sodelovanje med priseljenci, lokalnim prebivalstvom in strokovnimi delavci ter prostovoljci.

Lepo vabljeni k prijavi!