Izobraževanje

VAS ZANIMAJO NOVI PRISTOPI K MLADINSKEMU DELU? PRIDRUŽITE SE TRENINGU ZA TRENERJE NA TEMO PARTICIPATIVNE ZNANOSTI

Objavil PiNA 8 maja, 2023

Iščemo 20 mladinskih delavk in delavcev, ki bi želeli pridobiti znanja za delo s konceptom participativne znanosti. Izkustven trening bo obsegal vse od tega, kako lahko vsako kuhinjo spremenimo v laboratorij, kako angažiramo mlade in kako jim pripeljemo znanost bližje v igrivem, zanimivem pristopu.

PARTICIPATIVNA ZNANOST NA KRATKO

Participativna znanost je raziskovalni pristop, ki si prizadeva vključiti najširšo možno javnost, da sodeluje v znanstvenih raziskavah, na način, da se vključi v zbiranje podatkov, analizo ali reševanje izzivov. S pristopom lahko prispevamo k napredovanju znanstvenih spoznanj do, na primer, povečanja znanstvenega opismenjevanja in skrbi za okolje. 

Trening izvajamo v sklopu projekta DIVE IN, katerega cilj je vključevanje participativne znanosti v področje mladinskega dela. Z njim želimo doseči dvig aktivne soudeležbe mladih pri naslavljanju družbenih izzivov ter opolnomočenje mladinskega sektorja za aktivno vključevanje mladih v javne zadeve znotraj sektorja in širše. 

O TRENINGU

Trajanje: 5 dni (6 noči), od 22. do 26. maja 2023, v Vidmu, Italija

Število oseb: 20 

Na usposabljanju sodelujejo štirje partnerji iz Italije, Belgije, Hrvaške in Slovenije.

PROFIL UDELEŽENK IN UDELEŽENCEV

Iščemo izkušene trenerke in trenerje mladinskega dela, mladinske delavke in delavce in vodje organizacij, ki bi radi svoje znanje nadgradili s konceptom participativne znanosti. 

Urnik usposabljanja, več informacij o nastanitvi, kraju dela in njegovi bogati zgodovini lahko dobite tukaj: POVEZAVA DO INFOPACKA.

PRIJAVA

Prijave zbiramo do 15. maja 2023, na TEJ POVEZAVI.

Za več informacij smo na voljo na info@pina.si.

DIVE IN je podprt iz strani programa Erasmus+