Dogodki

SPLETNA KONFERENCA DIGIJAVNO: DIGITALNO, PARTICIPATIVNO IN VARNO NA SPLETU

Objavil PiNA 26 aprila, 2023

EUROPE DIRECT Koper-Capodistria, v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije, 11. maja 2023, med 10.00 in 12.30, na spletni platformi Zoom, organizira konferenco o digitalizaciji, digitalnih orodjih za vključevanje javnosti in varnosti na spletu ter sodelovanje z organizacijami civilne družbe – DIGIJAVNO.

Evropa, pripravljena na digitalno dobo in Evropa, ki se odziva na razvoj, je tista, ki uspe humanizacijo digitalizirati, prostor za razpravo in stik pa še naprej odpirati.

Po zgledu dobrih izkušenj izvedbe delavnic DIGIJAVNO v letu 2021 in 2022, bomo izvedli konferenco o digitalnih orodjih za vključevanje javnosti, s katero vas bomo s pomočjo metod predstavitve dobrih praks in primerov digitalnega vključevanja javnosti, opolnomočili za samostojno izvedbo postopka vključevanja javnosti preko digitalnih orodjih.

Kaj boste spoznali? 

Okvir digitalizacije v Sloveniji, procese in orodja za izvedbo spletnega posvetovanja, različne oblike spletnega sodelovanja za večjo participacijo v lokalnih skupnostih, ozavestili pa tudi na pomen digitalnih pravic in pravil obnašanja na spletu.

Ta dogodek je zanimiv za vas, če ste: 

✅ javni uslužbenci,
✅ sodelavci organizacij civilne družbe,
✅ digitalni eksperti,
✅ zainteresirani za tematiko digitalnih orodij.

Z nami bosta mag. Simon Delakorda, univ. dipl. pol., direktor Inštituta za elektronsko participacijo in Maja Cimerman, direktorica Inštituta Danes je nov dan.

PROGRAM: 

10.00 – 10.15: Uvod v srečanje
10.15 – 11.15: Panel z govorci, ki bodo predstavili vidike digitalizacije in participativnih procesov
11.15 – 11.45: Predstavitev dobrih praks digitalne participacije iz Slovenije in tujine
11.45 – 12.15: Kako lahko ustvarimo boljše pogoje za digitalizacijo in participacijo na spletu? (delo v skupinah)
12.15 – 12.30: Evalvacija srečanja in nadaljnji koraki

PRIJAVA: 

Obvezna je predhodna prijava, do srede, 10. maja 2023. Povezavo na konferenco boste prejeli v potrditvenem e-mailu, nekaj dni pred dogodkom in ponovno na dan dogodka. Prijavite se TUKAJ.

Za več informacij smo na voljo na europedirect@pina.si.

Vabljeni!

Uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni in veljajo enakovredno za oba spola.