Dogodki

SPOZNAVANJE SVETA PROSTOVOLJSTVA IN PRILOŽNOSTI ZA MLADE V EU

Objavil PiNA 16 aprila, 2024

V petek, 5. aprila 2024, smo na Gortanovem trgu v Kopru v okviru Evropskega tedna mladih organizirali dogodek Okno priložnosti v EU.

Dogodek je bil nadvse uspešen, saj je ponujal številne zanimive dejavnosti, prilagojene posebej za mlade posameznike, željne raziskovanja sveta prostovoljstva. V okviru programa, so naša ekipa in mednarodne prostovoljke iz Finske, Srbije in Španije, ki jih gostimo preko programa Evropska solidarnostna enota, delile svoje osebne izkušnje z radovednimi obiskovalci. Njihove zgodbe iz prve roke so omogočile vpogled v delovanje globalnih prostovoljskih programov. Poleg tega smo udeležencem zagotovili brošure, ki  predstavljajo raznovrstne priložnosti za prostovoljstvo programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota.

Glavni poudarek dogodka je bila zanimiva igra EU namigi, ki je bila posebej zasnovana tako, da mlado občinstvo na zabaven način pouči o Evropski uniji, evropski politiki in institucijah ter o prostovoljnih programih za mlade. K igri so se pridružili udeleženci vseh starosti in okolij, željni učenja, povezovanja in prispevanja k pozitivnim spremembam. Počaščeni smo bili, da smo lahko gostili Aleša Bržana, župana Mestne občine Koper, ki je potrdil svojo podporo opolnomočenju mladih in evropskemu povezovanju.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so se udeležili dogodka. Tiste, ki se nam niso mogli pridružiti, vabimo, da si v nadaljevanju ogledate nekaj fotografij s tega dne. Do naslednjič!