Obvestila

SODELUJ V NATEČAJU #EUZAME IN OSVOJI BON ZA BIGBANG V VREDNOSTI 100 EUR

Objavil PiNA 2 februarja, 2023

Si kdaj med sprehodom v naravi opazil_a tablo z evropsko zastavo? To je označba za projekte in gradnje, ki so financirani iz evropskih sredstev, kot so na primer opazovalnice v naravnem rezervatu Škocjanski zatok, nova mestna plaža v Kopru, stolp Vinarium nad Lendavo, nordijski center v Planici, nova brv čez Sočo v Solkanu, koliščarska vas pri Igu, kolesarske in pohodne poti po Sloveniji in še in še. 

Če rad_a pišeš, fotografiraš ali snemaš video posnetke in bi želel_a osvojiti bon za BIGBANG v vrednosti 100 eur (prva nagrada) ali 50 eur (druga in tretja nagrada), beri dalje! 

Vabimo te, da sodeluješ v natečaju in posnameš kratek videoposnetek, pripraviš fotoreportažo ali napišeš prispevek, ki prikazuje projekt, ki je bil v Sloveniji sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Evropskega socialnega sklada ali Kohezijskega sklada (ali z njim povezano osebo oziroma zgodbo). Več o tem lahko prebereš tukaj.

 

KDO LAHKO SODELUJE?
Vsi osnovnošolci in osnovnošolke ter srednješolci in srednješolke, ki obiskujejo osnovno ali srednjo šolo v Sloveniji.

 

KAKO SODELUJEM?
Pripravi prispevek in izpolni prijavni obrazec TUKAJ.

 

POMEMBNO

Obvezna priloga za vse mladoletne sodelujoče je izpolnjeno in podpisano soglasje staršev oz. skrbnikov. Obrazec je dostopen tukaj. Naložiti ga je potrebno v prijavni obrazec.

Rok za oddajo prispevka ali foto/video reportaže je nedelja, 19. marec 2023.

 

Pri pripravi prispevka si lahko pomagaš s spodnjimi gradivi:

Kohezija v infografiki
Jaz sem kohezija (video)
Jaz sem kohezija – Evropsko teritorialno sodelovanje (video)
Kako pripraviti novinarski prispevek (video)

 

PRAVILA NATEČAJA

Do 19. marca 2023 izpolnite prijavnico na natečaj ter v prijavnico naložite svoj prispevek ali, v primeru datoteke večje od 10MB, datoteko pošljite preko Wetransferja na naslov zelena-kohezija@pina.si. Datoteko poimenujte z ime_priimek.

Pripravite lahko štiri vrste novinarskih prispevkov: pisne, fotografske, avdio ali video. Zaželeno je, da imajo prispevki obliko ene od naslednjih novinarskih zvrsti: novica, članek, intervju, reportaža, foto reportaža. Foto prispevek naj vsebuje največ 10 fotografij, video in avdio prispevki naj ne bodo daljši od 5 minut, pisni prispevki pa do 10.000 znakov (vključno s presledki). 

V natečaju lahko sodelujete z enim ali več prispevkov.

Po izteku natečaja bo tričlanska komisija prispele prispevke ocenila na podlagi vnaprej določenih meril in ocenjevalne lestvice. O rezultatih vas bomo obvestili preko e-maila, zmagovalci pa bodo prav tako razglašeni na Facebook strani Zelena kohezija, najkasneje 31. marca 2023.

 

O PROJEKTU

Evropska unija vsako leto financira več tisoč projektov po celi Evropi. Z natečajem #EUZAME želimo mladim predstaviti dobre zgodbe, ki jih skupaj pišemo s sredstvi evropske kohezijske politike. Natečaj poteka v okviru projekta Zelena kohezija za mlade, ki si prizadeva najširši javnosti skozi informativne vsebine in na poljuden način približati dobre prakse Evropske kohezijske politike za zaščito okolja in zeleno rast. Projekt soustvarjamo Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Regionalni RTV center Koper (TV Koper) in Za in proti, zavod za kulturo dialoga.