Obvestila

RAZISKAVA O POTREBAH PO KREATIVNOSTI V GOSPODARSKEM SEKTORJU

Objavil PiNA 21 septembra, 2020

V letu 2019 smo na PiNI začeli izvajati projekt RUK (mcruk.si). Gre za mrežo centrov raziskovalnih umetnosti in kulture, ki deluje na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V sklopu projekta, skupaj s partnerji KIBLO in Delavskim domom Trbovlje, razvijamo inovativne produkte in storitve za humano tehnologijo prihodnosti.

Velik del projekta temelji na povezovanju z gospodarstvom in pripravi inovativnih produktov. Da bi lahko pripravili čim bolj kakovostne storitve zanj, trenutno pripravljamo raziskavo o potrebah po kreativnosti v gospodarskem sektorju.

Ena izmed pomembnejših aktivnosti projekta je namreč zasnova PiNA LAB-a, prvega kreativnega laboratorija v Istri, ki bo zagotovil trajnostno eksperimentiranje in prototipiranje izdelkov ter storitev na preseku med kreativnimi industrijami in gospodarstvom, s poudarkom na področju virtualne in razširjene resničnosti.

Naša osnovna ideja je, da to postane eksperimentalno raziskovalni prostor, opremljen z napredno opremo, ki bo uporabnikom omogočila prototipiranje potencialnih produktov in storitev, na drugi strani pa bo sledil ideji “razširjene izkušnje” (augmented experience), v smislu eksperimentiranja na področju virtualne in razširjene resničnosti ter najsodobnejših multimedijskih praks.

Želimo si, da bi prostor lahko odgovarjal na potrebe gospodarskega sektorja v regiji Zahodna Slovenija, zato smo pripravili kratek vprašalnik, k izpolnitvi pa vljudno vabimo organizacije in podjetja, ki delujete v tej regiji. Z izpolnitvijo boste pomembno prispevali k nadaljnjim korakom zasnove prvega tovrstnega laboratorija v Istri.

Rok za izpolnitev vprašalnika je 30. september 2020.

Za več informacij in dodatna pojasnila pa smo na voljo na info@pina.si.