Dogodki

POSVET: ZELENA KOHEZIJA ZA BREZOGLJIČNO DRUŽBO

Objavil PiNA 17 junija, 2021

Zadnjič ste z nami delili svoje najbolj divje sanje na področju ohranjanja biodiverzitete, tokrat pa vas sprašujemo po sanjah na temo brezogljične družbe. Pridružite se nam na dvournem posvetu, v sredo, 23. junija 2021, ob 10. uri, na spletni platformi Zoom.

Posvet bo v osmišljanje prihodnosti zelene kohezijske politike združil strokovno javnost, predstavnike civilne družbe in vse, ki bi želeli prispevati k pozitivni spremembi na področju doseganja brezogljične družbe.

Z dogodkom želimo pridobiti seznam prioritetnih tem, področij in ukrepov, za katere menite, da so nujni, da jih naslovi kohezija v obdobju 2021-2027.

Predloge in mnenja, ki jih bomo pridobili z vašo pomočjo, bomo oblikovali v dokument s priporočili, ki ga bomo posredovali vsem organom, ki v Sloveniji skrbijo za pripravo vsebinskih dokumentov za izvajanje kohezije v obdobju 2021-2027 in jih predstavili na spletnih kanalih projekta.

PROGRAM 

9.50 – 10.00 – Prijava na platformo ZOOM
10.00 – Pozdravni nagovor
10.10 – 10.40 – Ogled pogovorne oddaje: Za brezogljično družbo (z gostjo: prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj, Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta)
10.40 – 12.00 Delavnica: kohezija in brezogljična družba do 2027
Delavnica bo potekala po metodi svetovne kavarne in bo udeležencem ponudila možnost, da izrazijo svoje predloge in izzive, s katerimi se srečujejo na področju kohezije za prehod v brezogljično družbo. Skozi cikel 3 skupinskih pogovorov bomo pripravili izhodišča, ki bodo podlaga za oblikovanje dokumenta s priporočili.

PRIJAVA
Zaradi omejenosti mest je obvezna prijava na spletnem obrazcu. Rok za prijavo je torek, 22. junij 2021.

O ORGANIZATORJIH
Posvet je organiziran v sklopu projekta Zelena kohezija, ki ga izvajamo Kulturno izobraževalno društvo PiNA in RTV Slovenija (Radio Koper in TV Koper).