Kategorije

Arhiv

KILOMETRINA

  • 21 novembra, 2023

Projekt povezuje visokošolske institucije, NVO in karierne centre pri izvajanju študijskih praks v NVO sektorju.

Negovanje sveta je lahko služba

  • 21 novembra, 2023

Projekt je namenjen dvigu zmogljivosti partnerskih organizacij in ciljnih mladinskih organizacij v BiH, Črni Gori in Albaniji na področju neformalnega izobraževanja, opolnomočenju mladih pri iskanju svoje poklicne poti, zlasti mladih z manj priložnostmi, ter promociji NVO sektorja kot delodajalca.

Design+Science metodologija

  • 9 novembra, 2023
Design+Science metodologijaTip gradiva Priročnik Jezik Slovenščina Leto izdelave 2023 Opis Metode, ki smo jih preizkusili na treh uspešnih izvedbah poletne šole Design+Science, smo pomagali spremeniti v odprt izobraževalni vir, ki je na voljo mednarodni izobraževalni skupnosti. Gre za prilagodljivo metodo poučevanja, ki sloni na interdisciplinarnem povezovanju med študenti umetniških, humanističnih in znanstvenih panog. To omogoča ...

Debatni priročnik Zelena kohezija za mlade

  • 7 novembra, 2023
Debatni priročnik Zelena kohezija za mladeTip gradiva Priročnik Jezik Slovenščina Leto izdelave 2023 Opis V sklopu projekta Zelena kohezija za mlade smo v šolskem letu 2022/23 izvedli 34 delavnic in dva učiteljska seminarja. Z mislijo na zagotavljanje trajnosti projekta smo oblikovali debatni priročnik, ki je namenjen tako novim kot izkušenejšim debaterjem ter učiteljem in mentorjem debatnih krožkov. V ...

KOHEZIJA ZA VSE: s kohezijo do bolj socialne Evrope

  • 27 septembra, 2023

Projekt se osredotoča na ozaveščanje in informiranje o učinkih kohezijske politike na področje socialne vključenosti, zaposlovanja, izobraževanja, razvoja spretnosti ter enakega dostopa do zdravstvenega varstva v okviru evropskega stebra socialnih pravic.

DODAJ – lokalna vključenost za krepitev udejstvovanja mladih

  • 21 junija, 2023

Projekt bo zagotovil dvig aktivne vključenosti mladih na lokalni ravni preko uporabe metode IDEATON kot osnove za oblikovanje učinkovitega mehanizma participacije mladih v lokalnem okolju.

ŠOLA ODPRTE KOHEZIJE – At the School of Open Cohesion (ASOC)

  • 16 junija, 2023

Šola odprte kohezije je interdisciplinarni izobraževalni program, namenjen vsem vrstam srednjih šol. Program združuje državljansko vzgojo, pridobivanje digitalnih in statističnih veščin ter podatkovno novinarstvo.

THE BIG GREEN

  • 9 junija, 2023

The Big Green, vključuje ne le umetniške, ampak tudi okoljske in akademske organizacije, ki so se združile, da bi usposobile kreativne in kulturne industije, da bi imele boljše zmogljivosti za sodelovanje z drugimi deležniki za trajnostno evropsko družbo.

STARTS4AFRICA

  • 9 junija, 2023

STARTS4AFRICA bo sodeloval s 5 zelo različnimi digitalnimi inovacijskimi ekosistemi in tehnološkimi središči na afriški celini, od katerih ima vsako svoje izzive in prednosti , da bi spodbujal inovacije kot rezultat vključujočega sodelovanja na stičišče kulture, tehnologije in ekonomije.

BiHUB II: Podporno okolje ženskega zelenega in trajnostnega podjetništva

  • 9 junija, 2023

BiHUB 2 je projekt, ki predstavlja možnost izboljšanja položaja žensk in korak k enakopravni udeležbi ne zgolj na trgu dela, ampak tudi v javnem in političnem življenju. Cilj je opolnomočiti ženske preko spodbujanja ženskega zelenega in trajnostnega podjetništva ter zagotavljanja njihovega vključevanja v procese odločanja.