Obvestila

PODPORA PROJEKTU “UREDITEV BASTIONA ZA IZVAJANJE KULTURNIH IN DRUGIH PRIREDITEV”

Objavil PiNA 18 junija, 2024

Podpora projektu “Ureditev Bastiona za izvajanje kulturnih in drugih prireditev” v sklopu participativnega proračune Mestne občine Koper Predlagam-odločam
PiNA že vrsto let podpira vračanje javnih prostorov v domeno izvajanja javno relevantnih vsebin. Leta 2020 smo vstopili v skladišče Libertas in z izvedbo Festivala IZIS podprli prizadevanja različnih organizacij in posameznikov ter posameznic za pridobitev večjega prostora, namenjenemu izvajanju urbanih kulturnih in drugih vsebin. Ta prizadevanja je prepoznala tudi Mestna občina Koper ter skladišče odkupila, uredila in s tem postavila trdne temelje za istrsko kulturno stičišče Skladišče Libertas. Množičnost dogodkov in odziva publike vse do danes dokazujeta, da je bila ta poteza smiselna ter potrebna.
Konec leta bo Libertas deležen prepotrebne prenove in bodo organizacije ter posamezniki in posameznice, ki se vsa ta leta trudimo z organizacijo dogodkov, ostali brez lokacije. Zato vas prosimo, da na glasovanju za projekte participativnega proračune Mestne občine Koper Predlagam-odločam podprete projekt “Ureditev Bastiona za izvajanje kulturnih in drugih prireditev” ter s tem omogočite začasno rabo prostora, ki se je že v sklopu Festivala IZIS X CEVI izkazal za odlično lokacijo.

Glasujejo lahko vsi občani Mestne občine Koper, stari najmanj 15 let.
Hvala za podporo!