Dogodki

OKUSI MEDKULTURNOSTI V XCENTRU NOVA GORICA

Objavil PiNA 9 februarja, 2023

Pridružite se nam na dogodku Okusi medkulturnosti v Xcentru (Nova Gorica), v soboto, 25. februarja 2023, med 11.00 in 17.00.

Dogodek bomo začeli z delavnico food blogginga z Matejo Delakorda, nadaljevali z zaključno okroglo mizo projekta Okusi medkulturnosti z naslovom Medkulturnost in mi ter prijetno druženje zaključili ob pogostitvi z akustično glasbo v živo.

 

PROGRAM:

11.00 – 14.00: Food blogging delavnica z Matejo Delakorda (predhodne prijave)

Mateja Delakorda je kulinarična novinarka, urednica in razvijalka receptov za domačo uporabo. Na pot, ki jo poklicno opravlja, jo je zaneslo, ko je pred leti začela pisati svoj blog. Pozneje je nastala še revija, zdaj pa je urednica Delovega portala Odprta kuhinja. Sodelovala je v številnih kulinaričnih zgodbah, kmalu pa bo pri Mladinski knjigi izšla še njena knjiga o nedeljskih sladicah.

Mateja nam bo v prvem delu dogodka predstavila svojo zgodbo, razložila nam bo, kaj jo je popeljalo do tega, da opravlja sanjsko službo, pri kateri združuje novinarsko izobrazbo in ljubezen do kulinarike.

Druga dva dela pa bosta bolj izobraževalne narave. Vas zanima, kako se razvije recept? Od ideje, testiranja, fotografiranja ali snemanja in nazadnje še pravilne predstavitve, ki občinstvu najbolj tekne.

Tretji del bo namenjen pisanju za splet. Kako recept ali kulinarični tekst nasloviti, da bo dosegel širšo množico? Kako ga napisati in opremiti, da je SEO optimiziran in tako doseže več ljudi?

Prijavite se TUKAJ.

 

14.30 – 15.30: Medkulturnost in mi: okrogla miza na temo spodbujanja medkulturnosti in spoznavanja dobrih zgodb na področju kulture in gastronomije

Predstavili bomo učinke projekta Okusi medkulturnosti in skupaj z gosti premišljali, kako z gastronomskimi in kulturnimi praksami prispevati k boljši ponudbi in promociji kulturno-gastronomsko-turističnih produktov.

Z nami bodo mag. Miha Bratec (UP FTŠ Turistica), Nadja Mislej Božič in Irena Komel (udeleženki usposabljanja Okusi medkulturnosti) in Jadranka Beti (strokovna sodelavka PiNE), moderira dr. Mojca Stubelj Ars (vodja Xcentra Nova Gorica).

 

15.30-17.00: Druženje ob pogostitvi, akustična glasba v živo z jazz duom DECADE

Dogodek je popolnoma brezplačen.

Vabljeni!