Obvestila

NA PINI SE NAM JE PRIDRUŽILA NOVA PROSTOVOLJKA CHIARA

Objavil PiNA 31 maja, 2024

Ob koncu meseca aprila se je naši ekipi pridružila nova prostovoljka Chiara iz Italije. Ob začetku nove dogodivščine na PiNi smo ji zastavili nekaj vprašanj, njene odgovore pa delimo z vami: 

 

Kaj si želiš odnesti iz prostovoljske izkušnje? 

“Z izkušnjo upam, da bom pridobila poklicno rast na področju multimedije, ki bi si jo želela doseči z delom in eksperimentiranjem na različnih projektih, ki jih izvaja PiNA in so v drugih bolj korporativnih službah težko dosegljivi. Teme in projekti, ki jih izvajate in me zanimajo so človekove pravice, državljanstvo ter varstvo okolja. Predvsem pa upam, da mi bo izkušnja prinesla lepe spomine in dolgoročna prijateljstva, ki mi bodo pomagala rasti, odpirat nove poglede ter stališča.”

 

Česa se najbolj veseliš?

“Najbolj se veselim priložnosti, da bom lahko svoje ustvarjalne ideje uresničila v pomenljivih in vplivnih projektih. Navdušena sem nad možnostjo učenja novih stvari in prispevanju k inovativnim projektom v PiNI in HEKI. Veselim se poti, ki jo vidim pred seboj in hvaležna sem za prostovoljsko priložnost, ki mislim, da bo prispevala moji rasti in učenju tako na delovnem področju, kot osebnem – tistem svetu zunaj mojega majhnega mesta. Zame je najbolj vznemirljivo to, da so mi kolegi že dali toliko prostora v smislu kreativnost in toliko zanimivih projektov, v katerih lahko udejanjim vse svoje zamisli. Komaj čakam, da vidim vse čudovite stvari, ki jih bomo naredili skupaj.”

 

Kaj prinašaš s seboj na PiNO?

“S seboj prinašam vso svojo ustvarjalnost in strast do multimedijskega področja, pa tudi svojo zavezanost enakim etičnim vrednotam, ki jih delim s PiNO glede vključenosti, trajnosti in družbene enakosti. Prinašam tudi vso svojo radovednost in pripravljenost za učenje novih stvari, svoje osebne perspektive in izkušnje, pa tudi svojo pozitivno naravnanost, za katero verjamem, da bo prispevala k sodelovalnemu in mirnemu delovnemu okolju.”

 

Na kaj pomisliš, ko slišiš besedo PiNA?

“Na mlado entuziastično in vizionarsko timsko delo, ki želi s svojim lokalnim delovanjem spremeniti svet korak za korakom. Pomislim na tip oseb, s katerimi bi rada sodelovala v svoji prihodnosti.”

 

Kaj te je motiviralo k temu, da si se prijavila na prakso na PiNI?

“Motiviralo me je več stvari. Prva, najpomembnejša stvar je bilo poslanstvo organizacije – najti načine za ustvarjanje bolj trajnostne in ozaveščene družbe z vzpostavljanjem kulturne in umetniške participacije, s projekti, ki ozaveščajo, mednarodnimi izmenjavami in trajnostnimi projekti. Navdihnilo me je vse vplivno delo, ki PiNA opravlja, in resnično sem si želela biti del te pozitivne spremembe. To prostovoljsko izkušnjo vidim tudi kot priložnost, da pridobim dragocene izkušnje v poklicnem svetu, hkrati pa osebno rastem s svojo participacijo v lokalni skupnosti.”

 

Imaš pred sabo kakšne izzive?

“Počutim se dovolj samozavestno, da bom s svojimi sposobnostmi in znanjem premagala vse delovne izzive, seveda ob podpori vseh svojih novih sodelavcev in prijateljev tukaj. Edini izziv, ki ga trenutno vidim pred seboj je samo premagovanje mojega strahu pred odhodom in iskanjem novega delovnega mesta.”

 

Na katerem področju boš delovala in od kje interes za to področje? 

“Vedno me je fascinirala moč umetnosti in dejstvo, da vzbuja čustva, prenaša pomembna sporočila in sproža zanimive pogovore. Umetnost vidim kot močno orodje za izražanje samega sebe in orodje za povezovanje z drugimi ljudmi. Med odraščanjem sem se sama preizkusila v različnih vejah umetnosti – od slikanja, kiparjenja, celo do glasbenega ustvarjanja, a sem se na koncu našla v grafičnem oblikovanju in ilustraciji. V tej stroki sem tudi magistrirala na Akademiji za likovno umetnost v Neaplju (Italija) in tako našla svoje osebno udobje.”

 

Bi želela deliti kakšno misel, zapis, ki ti je še posebej pri srcu?

“Na mojem seznamu najljubših knjig je ena, ki se imenuje “Mrs. Meyer in ptica«. Glavna junakinja, gospa Meyer, je zmeraj v skrbeh za vse. Konstantno se je drži črni oblak, poln misli, skrbi za prihodnost. Na koncu knjige se gospa Mayer, po zaslugi ptička nauči razpreti krila, poleteti in biti spet vesela. Tako kot za gospo Meyer upam, da bo ta izkušnja zame nova sezona, polna pozitivnih sprememb in rasti.”

 

Hvala Chiara, da smo te lahko boljše spoznali. Dobrodošla na PiNo.