Obvestila

MAR NAM JE: DELITE ANKETO O PARTICIPACIJI MLADIH IN NAM POMAGAJTE DO POMEMBNIH ODGOVOROV

Objavil PiNA 17 avgusta, 2023

Kot že veste, smo na PiNI začeli izvajati nov projekt, z naslovom DODAJ nekaj smiselnega, v okviru katerega si želimo spodbuditi vključevanje mladih v procese na občinski ravni. Razvili smo vprašalnik, s katerim želimo raziskati, v kolikšni meri so mladi vključeni v javno življenje na lokalni ravni, na katerih področjih so najbolj aktivni in, če bi, ter kako bi želeli prispevati k razvoju okolja, v katerem delujejo in/ali prebivajo. 

Sodelovanje mladih v procesih odločanja je bistveno za spodbujanje demokratičnih načel in vrednot. Pogosto pa so mladi v teh procesih premalo zastopani. Ker na PiNI verjamemo, da so mladi ključni udeleženci naše družbe in bi morali imeti vpliv pri odločitvah, ki jih zadevajo, si bomo prizadevali zagotoviti dostopne mehanizme in strukture, prek katerih lahko mladi prispevajo k javnim politikam in zagotovijo, da se njihov glas sliši.

Participacija mladih je ključna za razvoj družbe in nujno jih je treba vključevati v odločevalske procese. Če je tudi vam mar, delite anketo z mladimi. 

Do ankete lahko dostopate TUKAJ.

Več o projektu, si lahko preberete v eni izmed naših preteklih objav TUKAJ.

Verjamemo, da so mladi vitalni del naše družbe in bi morali imeti besedo pri odločitvah, ki jih zadevajo.

Veseli smo, da smo del projekta, ki bo mladim omogočil aktivno participacijo v sodobni družbi, da se bodo počutili opolnomočene ter da bo njihov glas slišan, saj je res kar pravijo, da “na mladih svet stoji”.

Pomagajte nam doseči, da bo glas mladih slišan.

Hvala, ker vam je mar.