Obvestila

ISIDORA MARKOVIĆ: “PROSTOVOLJSTVO NA PiNI JE POPOLN UVOD V MOJO POKLICNO POT”

Objavil PiNA 17 novembra, 2023

V novembru se nam je v okviru programa Evropske solidarnostne enote pridružila nova prostovoljka, Isidora Marković, ki z nami ne sodeluje prvič. Ta objava je namenjena temu, da jo tudi vi boljše spoznate.

Kako si se prvič spoznala s PiNO in kaj te je pripeljalo k nam?

Za PiNO sem prvič izvedela v drugem letniku univerze, kjer so nam predstavili nekaj priložnosti, kje bi lahko opravljali prakso. Raziskala sem vse možnosti, saj sem si resnično želela pridobiti koristne izkušnje in se na svoji poti prakse naučiti nekaj novega. PiNA se mi je zdela kot organizacija, ki bi mi lahko ponudila vse, kar sem si želela. Kmalu smo se dogovorili za prakso in to je bila moj prvi stik s to organizacijo.

Kakšna je bila tvoja pretekla izkušnja / sodelovanje s PiNO?

Delala sem na projektu BiHUB, katerega cilj je bil podpreti ženske iz Bosne in Hercegovine, ki ustanavljajo svoja podjetja. Med projektom so me vključili v veliko aktivnosti in zdi se mi, da sem imela najboljšo možno izkušnjo. Imela sem naloge, ki so se mi sprva zdele zahtevne, vendar so mi omogočile, da sem se razvila in pridobila nova znanja, ki mi bodo v prihodnosti zelo koristila. Celoten projekt je bil zelo navdihujoč in počutila sem se srečna, da sem dobila priložnost sodelovati pri njem.

Na katerem področju boš delala oziroma raziskovala? Od kod interes za to področje?

Vedno so me zanimali mediji in komunikacija, saj je bila to tudi tema mojega študija. Na tem področju se najbolje počutim, vendar bi rada poskusila tudi nekaj novih stvari, ki so izvenmoje cone udobja,ki bi me spodbudile, da se naučim še več novih stvari. Vedno so me zanimale stvari, povezane z ustvarjalnostjo, izobraževanjem in na splošno navdihujočimi zgodbami ali projekti. Veselim se, da bom lahko poskusila raziskati različna področja in ugotovila, kje se najbolje znajdem.

Kaj prinašaš s seboj na PiNO?

Prinašam veliko optimizma in splošnega zanimanja za učenje, izboljšanje in preizkušanje različnih stvari. Menim, da je pomembno, da nihče ne preneha delati na sebi ali si želi naučiti nove stvari. To je najpomembnejši del doseganja osebnih in poklicnih ciljev, zato sem navdušena, da ponovno sodelujem s PiNO.

Kaj si želiš odnesti s te izkušnje? Česa se najbolj veseliš?

Iz te izkušnje želim pridobiti veliko novih veščin, doživetij in novih poznanstev. Menim, da je to popoln uvod v mojo poklicno pot. Izkušnja, kot je ta, bo zelo dragocena za mojo prihodnost. To je nov izziv, ki ga želim premagati. Veselim se, da bom v tej izkušnji uživala, hkrati pa pridobivala veliko novih veščin.

Isidora, najlepša hvala za tvoje odgovore. Želimo ti veliko uspeha na poti doseganja svojih ciljev.