Dogodki

CAFÉ EVROPA: POGOVORNI VEČER Z MATJAŽEM GRUDNOM (PRESTAVLJENO NA SPLET)

Objavil PiNA 12 oktobra, 2020

Poznan po filmu Sreča na vrvici in njegovem dvajsetletnem delu v Svetu Evrope, k nam tokrat prihaja prav poseben gost – Matjaž Gruden!

SREDA, 21. OKTOBER 2020

18.00-20.00

Facebook profil Europe Direct Koper

Čeprav nam je ostal v spominu kot Matic, ki se je uporno boril za svojega štirinožnega prijatelja Jakoba, je Matjaž mnogo več kot le filmski igralec. Za seboj ima namreč četrt stoletja profesionalnih izkušenj v diplomaciji, mednarodnih odnosih in mednarodni zaščiti človekovih pravic.

Z njim bomo govorili o pomembnih tematikah – solidarnosti, vse bolj prisotnem nacionalizmu, izobraževanju za demokracijo in gradnji demokratične kulture v družbi ter o eni izmed prednostnih nalog Evropske komisije – Novi spodbudi za evropsko demokracijo.

Dotaknili se bomo tudi pomena kritičnega mišljenja, vzgoje in pomembnosti naslavljanja sovražnega govora v družbi ter spoštovanja človekovih pravic.

OBVESTILO!

Zaradi trenutne epidemiološke situacije smo se odločili, da bomo dogodek v celoti izvedli na spletu, Matjaž Gruden pa se bo oglašal v živo iz Strasbourga.

Prenos boste lahko spremljali v živo na Facebook profilu Europe Direct Koper.

Potrudili se bomo, da bo vaša izkušnja čim bolj interaktivna, zato boste imeli med dogodkom možnost postaviti vprašanja za gosta v komentarje.

Lepo vabljeni k spremljanju pogovora!