Obvestila

ZNANA JE ZMAGOVALNA ŠOLA NATEČAJA MLADI NOVINARJI O KOHEZIJI

Objavil PiNA 1 junija, 2023

Konec prejšnjega leta smo v sklopu projekta Zelena kohezija za mlade razpisali natečaj “Mladi novinarji o koheziji” ter organizirali delavnice na osnovnih šolah, s katerimi smo mladim predstavili kohezijsko politiko ter želeli ustvariti zavedanje o pomembnosti sodelovanja pri oblikovanju ciljev in prioritet za prihodnji razvoj okolju prijazne, brezogljične Evrope in jih opolnomočiti, da to tudi naredijo. Z natečajem smo želeli mladim, preko priprave novinarskih prispevkov o rezultatih projektov financiranih iz sredstev kohezijske politike, predstaviti dobre zgodbe, ki jih skupaj pišemo s sredstvi evropske kohezijske politike.

Pri natečaju so lahko sodelovale vse osnovne in srednje šole, ki izvajajo novinarski oz. medijski krožek ali medijsko vzgojo kot izbirni predmet. Sodelujoči učenci in dijaki pa so pripravljali tako pisne, fotografske kot avdio ali video reportaže.

V mesecu maju je strokovna komisija oddane prispevke pregledala ter ocenila na podlagi vnaprej določenih meril. Najbolje ocenjen prispevek je bil članek Osnovne šole Brežice, ki je zajemal intervju z vodjo sektorja služb na Komunali Brežice ter vodjo projekta “Zeleno Posavje – za naravo in zdravje”. 

Prispevek si lahko preberete TUKAJ.

Učenke in učenci zmagovalnega novinarskega krožka oz. izbirnega predmeta bodo prejeli voden ogled TV Koper ter pod mentorstvom novinarjev in producentov TV Koper za nagrado pripravili TV prispevek o koheziji, ki se bo predvajal na spletu in v oddaji Dobro jutro.

Akcija je del projekta Zelena kohezija za mlade, ki ga izvajamo PiNA, Regionalni RTV center Koper (TV Koper) in Za in proti, zavod za kulturo dialoga, Ljubljana.