Obvestila

TU JE POZIV ZA VKLJUČITEV V PROGRAM KREPITVE NEVLADNIH ORGANIZACIJ STIČIŠČA NVO ISTRE IN KRASA – ISKRA!

Objavil PiNA 7 decembra, 2021

Objavljamo poziv za vključitev v program krepitve nevladnih organizacij Stičišča NVO Istre in Krasa – Iskra.

Z njim želimo okrepiti zmogljivosti nevladnih organizacij za zagovorništvo in izvajanje javnih storitev preko dviga ravni njihovega organizacijskega in strokovnega razvoja ter zagovorniških kompetenc, krepitve čezsektorskega sodelovanja, povezovanja in vzpostavljanja partnerstev, z namenom reševanja družbenih izzivov v regiji.

Nevladnim organizacijam (društvom, zasebnim zavodom in ustanovam) iz Obalno-kraške regije (Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran in Sežana) bomo za obdobje enega (1) leta (z možnostjo podaljšanja) dodelili status »NVO s potencialom«, ki bo omogočal koriščenje podpornega programa Stičišča Iskra.

Vključitev v program in pridobitev statusa NVO s potencialom bo zajemala in omogočala sestavo individualnega načrta razvoja, usposabljanja s področja organizacijskega in strateškega razvoja, individualna mentorstva, paket digitalnih storitev, koriščenje fonda za strokovno rast, uporabo našega ZOOM računa ter souporabo prostorov SI HUB-a.

Vsebina programa usposabljanja in mentorstvo bosta individualno prilagojena potrebam posamezne organizacije glede na njeno trenutno organizacijsko in strokovno usposobljenost, njene storitve in produkte ter glede na tiste storitve in produkte, ki jih v skladu s potrebami okolja želi razvijati.

Več informacij je na voljo v dokumentaciji poziva.

PRIJAVA

Za prijavo izpolnite spletno prijavnico na povezavi.

Poziv je odprt od 7. decembra 2021 do 22. junija 2022. Prijavite se lahko izključno elektronsko, kadarkoli v obdobju poziva. Prijave oddane po roku ne bodo obravnavane.

POSTOPEK IZBORA

Komisija bo odločala o kandidatih v štirih intervalih, po zaključku vsakega obdobja, ki so naslednja:

  • od 7. decembra 2021 do 22. decembra 2021;
  • od 23. decembra 2021 do 22. februarja 2022;
  • od 23. februarja do 22. aprila 2022;
  • od 23. aprila do 22. junija 2022.

Komisija bo v roku 14 dni od zaključka posameznega obdobja (z izjemo prvega obdobja, ko bo odločala o kandidatih do 12. januarja 2022) pregledala prijave in na podlagi meril izbrala kandidate, jih obvestila o izboru po e-pošti in se z izbranimi kandidati dogovorila za termin za prvi sestanek, ki bo namenjen pripravi individualnega načrta in podpisu dogovora o sodelovanju.

Kandidate bomo o izboru obvestili po e-pošti in se dogovorili za termin za prvi sestanek, ki bo namenjen pripravi individualnega načrta in podpisu dogovora o sodelovanju.

Za dodatne informacije nam lahko pišete na info@sticisce-iskra.si. Na pisna vprašanja vam bomo odgovorili v roku 24 ur.