Izobraževanje

SODOBNI PLAČILNI INSTRUMENTI: OD PLASTIKE DO MOBITELA

Objavil PiNA 3 novembra, 2019

V sodelovanju s podjetjem Mercury Processing Services International organiziramo serijo pogovornih večerov, združenih pod imenom IT Istra. Prvi izmed njih bo na temo sodobnih plačilnih instrumentov in drugih inovativnih plačilnih rešitev.

ČETRTEK, 14. NOVEMBER 2019

19.00-21.00

PiNA (Gortanov trg 15, Koper)

Spoznali bomo kratko zgodovino kartice in plačilnega prometa in sodobne načine plačevanja, kot so NFC, brezstično plačevanje, e-trgovina in drugo.

Hkrati bomo tudi izvedeli več o kartici kot plačilnem sredstvu in spoznali aplikacijo Wave2Pay, ki so jo za banko Intesa Sanpaolo razvili v podjetju Mercury. Ugotavljali bomo tudi kaj so razlike med Apple Pay in Google Pay, na koncu pa tudi odprli prostor za vaša vprašanja in komentarje.

Z nami bo Aljoša Lovrič-Petrič, ki je v koprski enoti podjetja Mercury zadolžen za prototipe in inovacije. S kartičnim poslovanjem se ukvarja že od leta 1996 in je delal na različnih področjih, kot so POS, bankomati, sistemi avtorizacije, razvoj programske opreme in infrastruktura IT.

Dogodek bo tudi priložnost za mreženje.

Zaradi omejenosti prostih mest je obvezna predhodna prijava na spletnem obrazcu. Prijavite se lahko do 13. novembra 2019.

Vljudno vabljeni!