Obvestila

RAZPIS »SPODBUDE ZA ČEZSEKTORSKE AKCIJE: DOLGOŽIVA DRUŽBA«

Objavil PiNA 6 marca, 2020

PiNA v okviru programa Stičišča NVO Istre in Krasa – ISKRA objavlja razpis »Spodbude za čezsektorske akcije: dolgoživa družba.«

POMEMBNO:

Rok za prijavo na razpis bomo zaradi trenutne epidemiološke situacije prestavili na kasnejši datum, da lahko vsem zagotovimo enake možnosti za prijavo. S tem prestavljamo tudi informativno delavnico razpisa. O podrobnostih vas bomo obvestili takoj, ko bo možno. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Z razpisom želimo spodbuditi in finančno podpreti vsaj tri čezsektorske akcije s področja dolgožive družbe in prispevati k zagotavljanju primernih pogojev za dolgoživo družbo (tj. za družbo, v kateri naj bi ljudje optimalno izkoristili svoje potenciale v vseh obdobjih svojega življenja in v kateri so človekove pravice enake za vse ljudi, ne glede na njihovo starost).

Posredno želimo preko pilotnih akcij vzpostaviti delujoča in učinkovita partnerstva nevladnih organizacij z lokalnimi, regionalnimi, nacionalnimi in EU institucijami, mediji, gospodarskimi partnerji ter drugimi akterji, pomembnimi za zadovoljitev ugotovljenih lokalnih potreb, posebej glede reševanja problematike dolgožive družbe.

Razpis je namenjen nevladnim organizacijam (društvom, zasebnim zavodom in ustanovam) iz obalno-kraške regije, ki bi se s svojimi aktivnostmi skupaj s partnerji aktivno vključile v izboljšanje kakovosti življenja in zdravja dolgožive družbe v obalno-kraški regiji.

RAZPISNA DOKUMENTACIJA: klik.