Dogodki

LABORATORIJ SVETLOBNE GVERILE: DELAVNICA RAZŠIRJENE RESNIČNOSTI (AR)

Objavil PiNA 18 februarja, 2021

V navezi z Laboratorijem Svetlobne gverile vabimo na delavnico razširjene resničnosti (AR), namenjeno izkušenim umetnikom oziroma poznavalcem 3D programskih orodij.

mentorja: Žiga Pavlovič in Črtomir Just
1.–2. & 8.–9. marec 2021, vsak dan 15.00–19.00
osmo/za, Ljubljana

Udeleženci bodo na delavnici zasnovali niz virtualnih 3D svetlobnih objektov, ki si jih bo v realnem prostoru, na določenih lokacijah v središču Ljubljane, moč ogledati s pomočjo pametnih naprav in z njimi stopiti tudi v interaktivno razmerje. Delavnica je namenjena poglobljenemu raziskovanju najnovejše programske opreme in tehnologije, s katero je moč v digitalnem svetu kreirati prostore razširjene resničnosti; osrednji poudarki bodo namenjeni predvsem vprašanjem programiranja, modeliranja ter umeščanja virtualnih entitet v prostor, nad čemer bosta v vlogi mentorjev bdela dodobra prekaljena poznavalca tovrstnih orodij in praks.

Brezplačna delavnica je namenjena umetnikom z minimalnim predznanjem programiranja in 3D oblikovanja v Blenderju, Cinemi 4D ali v sorodni 3D aplikaciji.

O MENTORJIH:

ŽIGA PAVLOVIČ (1987) je samostojni oblikovalec interakcij, Unity AR/VR razvijalec in inženir umetniških ter interaktivnih instalacij. Med letoma 2009 in 2014 je študiral na FERI v Mariboru, v tem času pa je svoje znanje izpopolnjeval tudi na TAMK v kraju Tampere na Finskem. Med drugim je sodeloval tudi pri VR/AR projektih v Münchnu in v avstrijskem Gradcu ter pri FabLab v Mariboru. Trenutno vodi medijski laboratorij v okviru Kible – Kibla2Lab. Pridobil je številne izkušnje pri izdelovanju AR obogatenih knjig, interaktivnih aplikacij s Kinectom, Leap motion senzorjem in Arduinom.

ČRTOMIR JUST (1982) se ukvarja z grafičnim oblikovanjem in 3D umetnostjo. Po končani gimnaziji je v Ljubljani študiral krajinsko arhitekturo. Po študiju je sodeloval na več umetniških razstavah; na bienalu slovenskega oblikovanja Brumen pa v zadnjih letih prejel več priznanj za odličnost. Je umetniški direktor murskosoboškega podjetja FrancFranc, specializiranega za grafično oblikovanje in 3D umetnost.

PRIJAVE:

Prijave s kratkim življenjepisom in portfolijem sprejemamo do 20. februarja 2021. Število mest je omejeno. Za prijavo ali več informacij pišite na core@mail.ljudmila.org oziroma pokličite na 031 401 556 (Katerina)

Koprodukcija: Društvo Ljudmila – laboratorij za znanost in umetnost, osmo/za in PiNA. 

Rezervni termini: 19. in 21. april, 3. in 4. maj 2021, 15.00–19.00