Dogodki

ISKRIVA RAZVOJEVALNICA: KAKO PRIDOBITI STATUS V JAVNEM INTERESU IN KAKŠNE UGODNOSTI NAM PRINAŠA?

Objavil PiNA 17 februarja, 2022

Ste vedeli, da vam status nevladne organizacije, ki deluje v javnem interesu, prinese pravice in ugodnosti, kot so oprostitev plačila upravnih taks, možnost brezplačne uporabe občinskih prostorov, donacije iz 1 % dohodnine, tudi nekatere prednosti oz. celo pogoj za kandidiranje na posameznih razpisih?

Pridružite se nam v sredo, 2. marca 2022, ob 17. uri, na spletni platformi Zoom. 

Na brezplačni delavnici vam bo naš pravnik, Mario Benkoč, predstavil, kako pridobiti status v javnem interesu, kakšni so pogoji za pridobitev po posameznih področjih, katere dokumente potrebujete, kakšne rezultate morate doseči ter kako podelitev statusa poteka v praksi.

Delavnica je namenjena vsem nevladnim organizacijam v Obalno-kraški regiji (društvom, zavodom in ustanovam), ki želite pridobiti status v javnem interesu in tudi tistim, ki takšen status že imate na enem področju, a ga želite pridobiti še na kakšnem drugem.

 

PRIJAVA

Za udeležbo na delavnici je obvezna predhodna prijava. Prijave zbiramo do petka, 25. februarja 2022, na povezavi, ki se nahaja na dnu strani.

Povezavo do delavnice boste prejeli v potrditvenem e-mailu, dan pred izvedbo delavnice.

 

O ISKRIVI RAZVOJEVALNICI

Delavnico izvajamo v sklopu ISKRIVE razvojevalnice, serije delavnic, namenjene razvoju organizacijskih in strokovnih potencialov nevladnih organizacij Obalno-kraške regije.