Izobraževanje

II. ZAČETEK NOVEGA PROSTOVOLJSTVA NA PiNI – EMILIJA BLAUZDYTĖ

Objavil PiNA 7 aprila, 2023

Tretjega aprila 2023 se je naši ekipi pridružila tudi Emilija Blauzdytė. Prijavila se je v sklopu Evropske solidarnostne enote, bila izbrana in bo z nami ostala eno leto. Delovala bo na področju multimedije.

Veseli smo, da lahko na PiNI mladim ponudimo nove priložnosti za razvoj in kakovostno mentorstvo. V ekipi smo jo sprejeli z odprtimi rokami, da pa jo lahko boljše spoznate tudi vi, smo jo zaprosili, da se predstavi.

Sem Emilija in prihajam iz Litve. Zelo sem vesela, da imam priložnost za prostovoljstvo na PiNI.

Zame je multimedija področje, ki je zelo dinamično in se ves čas spreminja, zato nikoli ne postane dolgčas. To je področje, kjer lahko delate z najnovejšimi tehnologijami in imate neskončne možnosti, da se izboljšate. Mislim, da PiNA predstavlja popolno okolje za to.

Moja multimedijska pot se je začela s študijem grafične tehnologije in po zaključku sem se zaposlila v tiskarni. To je bila odlična izkušnja, kjer sem se naučila veliko tehničnih stvari o tiskanju. Pogrešala pa sem možnost ustvarjanja, zato sem se lotila individualnih projektov. Moj najljubši projekt je bila knjiga dejavnosti za otroke, za katero sem morala narediti vse od začetka do konca, od oblikovanja do tehničnih stvari. Pred tem še nisem opravljala podobne naloge in ta projekt me je naučil, da lahko narediš vse, če le to želiš, in če se potrudiš, so rezultati lahko presenetljivi. Kasneje me je začela zanimati fotografija in začela sem obiskovati fotografske tečaje, kar je bil zame kot drugi svet. Ker se želim naučiti še več, sem sedaj prostovoljka na PiNI. 

Menim, da je multimedija odlično področje, ki ga je mogoče vključiti praktično povsod – lahko se uporablja za zabavo in izobraževanje. Če povežemo ti dve področji, je to po mojem mnenju najlažji način za doseganje družbe s pomembnimi temami, kot so na primer družbene spremembe. V današnjem svetu je poplava informacij in tako malo časa za ljudi, ker se nam mudi. Zato so vizualni elementi pomembni za bolj učinkovito, razumljivo posredovanje informacij in za večjo privlačnost zahtevnega občinstva.

Mislim, da je prostovoljstvo izkušnja, ki spremeni življenje. Želim se učiti in razvijati, kolikor le lahko. Pričakujem, da se bom poglobila v multimedijo, vse njene dele, in ugotovila, kateri mi najbolj ustreza. Pa začnimo! 🙂

Emilija najlepša hvala za tvojo predstavitev. Želimo ti veliko uspeha in zabave na novi poti.