Dogodki

CAFÉ EVROPA: MLADI IN DEZINFORMACIJE

Objavil PiNA 8 marca, 2024

Volitve, okoljska vprašanja, stanovanjska politika, zdravstvo, gospodarstvo, šport, kultura. Danes skorajda ni področja, na katerega ne bi vplival porast lažnih novic in dezinformacij. V svetu, v katerem se moramo kot individuumi potruditi, da pridemo do kakovostnih informacij, imajo mediji izrazito pomembno vlogo. Predstavljajo jedro kakovostnega informiranja, takorekoč branik demokracije. V času, ko iz naših domov izginja tradicija gledanja poročil vsak večer ali branja časopisa vsako jutro, ko imamo informacije vsak trenutek na dosegu naše mobilne naprave, ko je informacij toliko, da z njimi postajamo že preobremenjeni in virov informacij toliko, da jih ne zmoremo sproti preverjati, se sprašujemo: kakšno medijsko krajino in posledično svet bomo pustili našim zanamcem. Mladim, ki so svetla prihodnost naše družbe?

Pridružite se nam na naslednjem Café Evropa, ki ga tokrat organiziramo v sodelovanju z Univerzo na Primorskem. Pogovarjali se bomo o tem, kako mediji (so)oblikujejo javno mnenje, še posebej v luči vse večjega porasta lažnih novic in dezinformacij. Kako slednje vplivajo na nas in naše odločitve? Kako se okrepiti z znanjem, da prepoznamo lažne novice in dezinformacije v prihodnje?

Z nami bodo Žana Erznožnik (Razkrinkavanje, Oštro), Nataša Briški, svetovalka za strateško komuniciranje in upravljanje z družbenimi omrežji ter novimi medijskimi platformami ter dr. Tomaž Grušovnik iz UP Pedagoške fakultete.

V prvem delu dogodka bomo ob sproščenem pogovoru odpirali pomembna vprašanja o medijih in dezinformacijah, v drugem delu dogodka pa na nekaj vnaprej izbranih primerih analizirali lažne novice.

Rezervirajte svoje brezplačno mesto NA TEJ POVEZAVI. Prijave bodo odprte do zapolnitve prostih mest.

Vabljeni v naslednji Café Evropa!