Dogodki

8. VEČER MIGRANTSKEGA FILMA

Objavil PiNA 20 oktobra, 2019

13. novembra 2019, ob 19. uri, v naših prostorih organiziramo 8. večer migrantskega filma, zadnji v ciklu pogovornih večerov.

SREDA, 13. NOVEMBER 2019

19.00-22.00

PiNA (Gortanov trg 15, Koper)

Tokrat si bomo ogledali dokumentarni film z naslovom Slovenec v izbiri, v produkciji RTV Slovenija.

Film osvetljuje življenjske odločitve sedmih posameznikov in posameznice, ki so zapustili svojo prvotno domovino in si ustvarili novo življenje v Sloveniji. V osebnih izpovedih razkrivajo svoje izkušnje in spomine na čas od njihovega prihoda do danes. Razmišljajo o svojih srečevanjih z novim in drugačnim, poudarijo raznolika razumevanja sebe in se sprašujejo o svoji pripadnosti prvotni in novi domovini. Njihova stališča so zaznamovana s pogledi iz različnih kultur, ki se prepletajo v njihovem bogatem doživljajskem svetu. Ob njihovih odločnosti, vztrajnosti in pogumu se nam zastavlja ključno vprašanje današnjega časa: ali lahko občutimo globino izkustva človeka, ki si zmore s svojimi prizadevanji v novem okolju ustvariti dom? (vir: Slovenski etnografski muzej).

Po projekciji sledi pogovor z režiserjem Alešem Verbičem, scenaristko filma Tino Palaić, sodelavko Slovenskega etnografskega muzeja, in Simonom Teccom, sociologom in novinarjem iz Čila.

Ogled filma je brezplačen. Ker je število sedežev v dvorani omejeno, prosimo, da se prijavite na spletnem obrazcu, najkasneje do torka, 12. novembra 2019. 

Dogodek organiziramo v sklopu projekta Središče za medkulturni dialog Koper, s katerim želimo zgraditi spodbudno okolje za vključevanje priseljencev v kulturno, gospodarsko in družbeno življenje. V sklopu projekta smo pripravili poseben izbor filmov, ki smo jih zaokrožili pod skupnim imenom Večeri migrantskega filma.