Priročnik DIVE IN 'Zaplavaj v participativno znanost'

Tip gradiva

Priročnik

Jezik

Slovenščina, angleščina, francoščina, nizozemščina, italijanščina, hrvaščina

Leto izdelave

2024

Opis

V sklopu projekta DIVE IN je nastal priročnik ‘Podajmo se v svet participativne znanosti’, ki je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega uvoda v svet eksperimentov in odkrivanja sveta okoli nas, pa tudi nas samih. Uporabi se lahko tudi kot učni pripomoček, ki bo v bralcih zasejal radovednost, kot »orodje za razvoj drugih orodij« po poti samostojnega učenja in soustvarjanja trajnostne prihodnosti.

Cilj knjige je, da s svojo vsebino in metodologijami mladim ljudem pomaga izraziti pomembna vprašanja in najti način, da se jim približajo in nanje odgovorijo s pomočjo analitičnega (dekonstruktivnega) in konstruktivnega »brkljanja« (tinkering).

Prav tako želi spodbuditi odrasle, da se lotijo preučevanja večinoma spregledanih, včasih pa tudi pozabljenih tem in praks – da torej najdejo svojo notranjo igrivost s (ponovnim) odkrivanjem znanosti in ponovnim premislekom o tem, kako gledamo na stvari, ki se nam zdijo samoumevne.

Priročnik je namenjen tudi tistim, ki delajo z mladimi na t.i. področjih STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) ter splošni pedagogi, ki bi mladim radi pomagali razviti veščine analitičnega, kritičnega in konstruktivnega mišljenja.

POVEZAVA DO PRIROČNIKA (SLO)
POVEZAVA DO PRIROČNIKA (EN)
POVEZAVA DO PRIROČNIKA (FR)
POVEZAVA DO PRIROČNIKA (NL)
POVEZAVA DO PRIROČNIKA (IT)
POVEZAVA DO PRIROČNIKA (HR)